(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je in een land woont waar de overheid nog altijd kortzichtig is ten aanzien van cannabis – en dat zijn er nogal wat helaas – dan is het belangrijk dat je wietplanten goed verbergt voor diezelfde stompzinnige autoriteiten. Over naar Amstelveen voor een bewonderenswaardige poging daartoe, die helaas door een anonieme tip niet het gewenste resultaat in de vorm van smakelijke toppen zal opleveren.

Ruimte maken in de kruipruimte

Aan een kruipruimte onder je huis heb je eigenlijk geen zak. Wie gaat er ooit kruipen onder zijn huis dan? Om twee vliegen in 1 klap te slaan – iets nuttigs doen met die kruipruimte en wiet kweken – besloten de bewoners van een woning aan Westhove in Amstelveen daarom de kruipruimte uit te graven. Om er vervolgens een puike wietplantage in te bouwen, met plek voor 175 dames.

Dat ging allemaal naar wens totdat we afgelopen vrijdag op Facebook de lollig bedoelde kop van de Politie Basisteam Amstelveen lazen: “Ons hennepteam graaft door!“.

Tips en trucjes leiden ondergang in

Zoals gezegd kondigde het onheil voor de wietteler van dienst zich al iets eerder aan met wat de politie zelf ‘(belangrijke) tips uit de omgeving van de woning’ noemt. Oftewel het betere verraderswerk van de buurtjes, je kan er de schakelklok op gelijk zetten bijna.

‘Hierna is door ons verder gekeken naar de inschrijving van bewoners, elektragebruik en opvallende warmte die de woning mogelijk uitstraalde’, vervolgen de Amstelveense blauwhemden. Blijkbaar leverde dat voorwerk genoeg op voor een inval en die kwam dan ook op woensdag gehaktdag. Maar vreemd genoeg troffen de agenten ‘in eerste instantie niets aan’.

Niets wordt onder de grond iets

Echter, die onmiskenbare geur van wiet – of hennep in politiejargon, maar wie heeft er ooit iemand in de coffeeshop om een zakje lekkere hennep horen vragen? – verstiert ook hier in Amstelveen de boel weer eens. De politie zoekt dus verder.

Dan komt dus al gauw de uitgegraven kruipruimte in beeld. Letterlijk zelfs, want de wouten zijn zo aardig geweest om er een filmpje van te maken. Wellicht dat ze onder de indruk waren van dit bijzondere wiethok, hetgeen ook enigszins blijkt uit hun opmerking: ‘Al met al zijn hier weer duidelijk professionals aan het werk geweest’.

Nou, daar koopt geen hond een oud brood voor. Als troost dan maar dat filmpje!

(advertentie)