(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vertrutting nog aan toe! Alweer zijn er hysterische gemeentelui die denken dat blowers een gevaar voor de samenleving vormen. Dit keer in het Flevolandse Dronten, nota bene de thuisbasis van het (b)Lowlands Paradise festival. Blowers zijn daar binnenkort namelijk niet meer welkom als het aan de gemeente ligt. 

Al sinds een paar jaar mogen gemeentes onschuldige blowers van de straat af jagen met een zogenaamde APV (Algemene Plaatselijke Verordening) onder het mom van ‘openbare veiligheid’ en ‘gezondheid’. En als het aan de gemeente Dronten ligt, wordt daar binnenkort zo’n plaatselijke verordening ingevoerd. Als je dan in Dronten nog het gore lef hebt om een jointje op te steken in het openbaar, kan je dus 105 euro gaan dokken. We wensen de heren en dames van de Drontense politie alvast veel plezier met het handhaven van het verbod. Kunnen ze het Drontense belastinggeld nou echt niet beter besteden?!

shutterstock_398993773

Wat is het volgende: een blowverbod op Lowlands? (Foto: pavelmir/Shutterstock)

Smoesjes

Als je echt voor ‘veiligheid’ en ‘gezondheid’ zou willen zorgen, dan kun je beter achter drinkers en sigarettenrokers aan gaan, maar nee hoor. In plaats daarvan luisteren ze in Dronten liever naar een paar zielige en onwetende inwoners. Aanleiding voor de nieuwe plaatselijke verordening waren namelijk twee inwonersavonden. We zijn in ieder geval erg nieuwsgierig hoe dat straks op 19, 20 en 21 augustus moet wanneer duizenden muziek- en cannabisliefhebbers de polderprovincie met hun goede humeur en een paar voorgedraaide jointjes komen bezoeken.

Zieke fantasie

Die hele APV-maatregel is kwats, want wie bepaalt nou wanneer de ‘openbare veiligheid’ in gevaar komt? Een blower die rustig op een bankje zit, zal nooit een gevaar zijn voor de veiligheid, hoe graag de gemeentes dat in hun zieke fantasieën ook willen bedenken. Goed, de maatregel is nog niet officieel van kracht, in september wordt hij nog eens besproken door de raadscommissie. Laten we hopen dat ze tegen die tijd hun gezonde verstand terug hebben gevonden in Dronten.

Voorkom een blowverbod

Maar goed, we hoeven het natuurlijk niet alleen aan de gemeente over te laten, we hebben zelf ook nog een stem. De Stentor heeft namelijk een poll opgezet voor dit idee. Allemaal hier naartoe gaan en NEE! stemmen dus! Wellicht dat je dan straks nog gewoon met een jointje in je mondhoek naar Lowlands kan.

Openingsfoto: Arno van Dulmen, Shutterstock
(advertenties)