(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De zomer is officieel begonnen en het is weer tijd om te kijken hoe de wietsoorten van Super Sativa Seed Club het bij onze buitenkwekers maken. Ze zijn in de meeste gevallen al verpot, en een stuk groter dan twee weken geleden. Buitenwiet tester Stijn heeft nieuwe zaden gekregen en Selma, Nico, Harm, Alie, Bart en Brand doen vandaag verslag.

Hoewel we de afgelopen dagen behoorlijk wat regen gehad hebben, is de zomer ondertussen ook officieel begonnen. De meeste van onze buitenwiet testers hebben hun planten inmiddels verpot, en luiden daarmee een nieuwe fase in, namelijk die waarin de planten in korte tijd veel zullen groeien…

Selma

Update 25 mei 2022: Hier een update, 5 weken oud zijn de plantjes nu. Nr. 2 t/m 5 staan ondertussen in 5 liter potten in de kas. Daar mogen ze nog even blijven. Na de regen zijn de slakken erg actief en hebben ondertussen 2 andere planten ongewild getopt.. Dus dat worden weer nachtelijke slakkenstrooptochten maken door de tuin, om ze te bestrijden.

Nr. 3 is het grootst (35 cm) en heeft al mooie zijtakjes in de oksels. Nr. 5 is eenbeetje schriel en bleek, maar met wat TLC zal ze het zeker redden. Ik wens iedereen een succesvol groeiseizoen toe!

Update 1 juni 2022: Ik heb nummer 3 en 4 vandaag in de volle grond gezet. Mooie plekjes tussen de sla en bonen. Nummer 2 en 5 zijn nog iets kleiner, en blijven nog wat langer in hun pot.

Update 6 juni 2022: Sinds vandaag staan alle vier de planten op hun vaste plek. Nummer 2 staat in de kuip in een mix van potgrond en eigen compost, de nummers 3 t/m 5 staan in de moestuin. Nr 3 (60cm) is het mooist en heeft een rekje gekregen om straks te trainen. Nr 5 is wat achter, dunner en bleker, maar nu ze in de volle grond staat kan ze opbloeien.

Ik heb gier gemaakt van brandnetel, smeerwortel, heermoes en een teen knoflook, en dat krijgen ze één keer per week, 1 op 10 met water. Ik ben heel benieuwt naar de volgende update van ieders planten.

Nico

Update 29 mei 2022: Inmiddels zijn ze groot genoeg om de tuin in te gaan. Groet, Nico

Harm

Update 30 mei 2022: Hoi CNNBS, tijdje al geleden dat ik jullie een mailtje heb gestuurd. Het is kletsnat en nog eens nat. Ik heb ze in een eigen gemaakte emmer als pot gemaakt met veel gaten onderin, maar nog steeds zijn de bladeren naar beneden. Het trekt wel bij hoor zodra ze eenmaal gaan in de grotere pot; ik heb ook even een aantal foto’s gemaakt. Met vriendelijke groet, Harm

Alie

Update 31 mei 2022: Hallo cannabis lovers, hierbij even weer een korte update omtrent de plantjes. Op 11 mei zijn de licht ontkiemde zaden in de grond gedaan. Na 20 dagen hadden ze een mooie wortelpartij. Tijd om ze over te zetten naar een 15 liter pot. Nummer vijf was een dag geleden omgeknikkerd dus deze even met een rietje verstevigd. Bij het verpotten had ook nummer 3 ondersteuning nodig.

Nummer 1 en 5 zijn het hardste gegroeid. Nummer 2, 3 en 4 gaan even snel, en ook is van dezen de wortelpartij iets minder. Over een paar weekjes weer een korte update. Ze staan op het balkon in een frame van een soort kas. Mocht het te nat weer worden kan ik ze afschermen. Mvg Alie

Bart

Update 3 juni 2022: Hey hallo, Hierbij eindelijk mijn eerste update van mijn plantjes. Het ontkiemen ging goed. Vooral nummer 1 was supersnel, alleen nummer 5 was langzaam maar kwam na 5 dagen toch uit. Ik heb ze nu in kleine potjes staan, en ze zijn nu ongeveer 2 a 3 weken oud. Helaas kwam 5 uiteindelijk toch niet opdagen dus moeten wij verder met 4 stuks. Als ze iets groter zijn dan zet ik ze in een pot met open onderkant in de volle grond. Groene groet, Bart

Brand

Update 6 juni 2022: Hallo CNNBS, hier mijn tweede bijdrage. Het groeiproces is alweer een stapje verder. Op de ene foto staan de plantjes nog in de 15x15x20 potjes, en op de tweede foto zitten de dames al in 18 liter potten. In deze potten blijven ze dan in de tuin, gedurende de hele groei- en bloeiperiode, weer en wind teisterend (met vandaag 6-6 dus een slechte dag).

Ik heb nog even gedubd of ik dit formaat wel moest gebruiken want wil ik bomen? Ik weet niet wat voor zaad het is, dus zijn de planten van nature al hoog, worden ze bossig, we weten het niet. Heb de andere soorten plantjes die met de CNNBS dames de eerste groeistuipen hebben doorgemaakt geknipt. Want een mannetje en heb de (vermoede) dames weggegeven, net zoals je doet met een nestkatjes. Te veel monden voeden heb ik geen zin in, weer potten vullen etc. dat gaat me niet lukken haha. En: je moet je toch een beetje aan de regels houden, want je wilt geen gezeik. De weed is voor eigen gebruik en met 5 mooie planten moet een mens toch echt wel genoeg te roken kunnen creëren.

De potten zijn gevuld; deels met een ‘eigen’ aardemix zijnde turf, wormenmest, guano, hydro-korrels en kalk en deels met allmix light. De aardemix veel te laat aangemaakt. Het moet eigenlijk ruim vooraf aan het gebruik zodat de aarde en voedingsstoffen als een marinade ineen kunnen vloeien. Ben dus benieuwd of en hoe deze verlate mix de groei van de planten gaat beïnvloeden. Tot nu toe niet verkeerd want na het overpotten van de 8×8 naar 15×15 potten zijn ze snel gegaan. Zie de foto’s en vergelijk ze met de vorige inzending. Toch onkruid dus. Tot de volgende keer met bijdrage drie. Met groet, Brand

(advertentie)