(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na een zonnige start kregen de testplantjes van de grote CNNBS buitenwiet test deze week voor het eerst met regen te maken. En hoewel na regen zonneschijn komt, brengt het water ook vaak slakken met zich mee. De slijmerts zorgden ervoor dat Stijn nog maar één testplantje overheeft. Kortom, een kijkje aan het front met Jolanda, Rik, Stijn, Selma, Brand, Luuk, Marieke en Shawn.

Buiten zijn wietplanten overgeleverd aan de elementen, en kan er dus ook van alles gebeuren. Deze week zien we voor het eerst de desastreuze gevolgen van de slakken van 2022. Ze vraten drie van Stijns testplantjes op, zodat hij nu alleen testplantje #2 over heeft. Marieke beschermt haar jongedames dan ook nog even tegen de elementen met een kleine minikas, en heeft haar plantjes in zelfgemaakte airpots gezet. Van Luuk leren we dat direct in de aarde ontkiemen niet altijd de beste resultaten geeft. Daar steek je nog eens wat van op!

Jolanda

Update 18 mei 2022: Goedemiddag, ik ben begonnen op 13 mei door de zaadjes apart in een koffiefilter en plastic zakje te doen, en te nummeren. Je ziet ze in de koffiefilters op de eerste foto. De penwortels van nummer 1, 3 en 5 kwamen op 16 mei tevoorschijn. Nummer 2 en 4 volgden twee dagen later op 18 mei. Ze staan nu lekker in de zon. Nummer 1, 3 en 5 zijn al uit hun zaadje gekomen en nummer 1 had de langste wortel en stijgt er nu bovenuit. Wordt vervolgd.

Groetjes van Jolanda

Rik

Update 19 mei 2022: Hier wat foto’s met de plantjes die zijn opgekomen. Nummer 1 en 4 staan in de volle grond en nummer 2 en 3 zijn nu ook ontkiemd en boven de grond. Deze zullen binnenkort ook in de volle grond komen te staan. Tot nu toe doet nummer 4 het het beste.
Groetjes, Rik

Update 21 mei 2022: Ik heb vandaag nummer 2 en 3 ook in de volle grond geplant. Nummer 4 heeft wat bladproblemen. Waarschijnlijk te veel zonlicht gehad? Nummer 1 gaat lekker zijn gangetje en doet het goed! Groetjes, Rik (versgroen) 😉

Update 23 mei 2022: Helaas is nummer 5 niet uit gekomen, dus we gaan het met nummer 1,2, 3 en 4 doen. Ik hoop dat we er wat moois van kunnen maken; voor het eerst in de volle grond!
Groetjes, Rik

Stijn

Update 19 mei 2022: Ik heb helaas slecht nieuws…

Na een zomerse regenbui van een paar dagen geleden zijn de naaktslakken tot leven gekomen. Voor de nacht in de regen heb ik ze verplaatst onder een ligstoel. De volgende ochtend trof ik dit (zie onderstaande foto) aan. Naast de Super Sativa Seed Club zaadjes had ik nog 6 andere plantjes. Van de 11 in totaal zijn er nog 3 plantjes over die ik niet onder de stoel heb gezet. Alleen nummer #2 is niet opgegeten. Ik baal enorm. De slakken sporen waren in het aarde te zien…

Nummer #2 gaat gelukkig wel goed momenteel. Ik zal daar updates van blijven sturen. Vervelend dat het zo gegaan is…

Selma

Update 19 mei 2022: Even een snelle foto update; dit zijn de plantjes vier weken na het zaaien.

Brand

Update 19 mei 2022: Hallo CNNBS, ik was een weekje op vakantie, dus ben ik wat later gestart met het laten ontwaken van de dames. Zaadjes 1, 2, 4 en 5 kwamen snel (zie de foto). Nummer 3 verwachtte ik al niet meer maar is toch opgekomen, mooi. Dat was een heel groot zaadje vergeleken met de andere, al zegt dat niets over de groeipotentie, eindgrootte en kwaliteit van de wiet.

Ze staan nu met z’n allen al een paar daagjes onder de Lumatek tot ze groot genoeg zijn om overgeplant en buitengezet te worden. Heb de bierbakjes al klaar staan zodat ze niet opgegeten worden door de slakken. Die zullen zich eerder aan het bier laven, al waarderen ze het gebruik van de combinatie van middelen net zoals ik dat doe.

Zoals te zien staan de CNNBS zaden tussen de eigenkweek. Ze zijn gelijktijdig in de koffiefilters gezet maar wel al eerder uitgekomen en ook al wat groter. Van de eigenkweek zaden zijn er een aardig aantal van uitgekomen, al valt hiervan uiteindelijk meer dan 50% af want dat zijn mannetjes. Daar laat ik er wel altijd minstens twee van doorgroeien om ze aan het eind te kruisen met één of twee van de dames. Dan heb ik weer zaad voor een nieuwe groeironde. Heb ook wat nieuwe soorten zaad van Sensi Seeds gekocht. Daarvan doet de een het ook beter dan de ander.

Zit nu weer een dagje in m’n datsja aan het strand (het regent nu) dus de dames zijn alleen. Ik hoop dat ze genieten van het beetje extra Lumatek licht. Tot de volgende keer.

Groet van Brand

Luuk

Update 19 mei 2022: Het mag niet baten bij mij 🙁 Ik heb er van de week twee opgegraven en zie dat die twee al wel ontkiemd zijn. Het witte dingetje is nog niet meer dan 3 mm uit het zaadje. Geen idee wat er hier mis is gegaan. Als jullie tips hebben hoor ik het graag. De foto is van de dag dat ze de grond in gingen. Momenteel ziet het er nog net zo uit. Groet, Luuk

Marieke

Update 23 mei 2022: Hallo CNNBS redactie, de afgelopen twee weken zijn vier plantjes lekker gegroeid. Helaas is nummer 4 niet ontkiemd. Ze hebben allemaal dezelfde start gehad, maar je weet nooit wat eruit gaat komen…

Live is just a box of Chocolates 🍫, you never know what you’re gonna get!
Nooit geen stengel, blad of bloem. Niets om later van nummer 4 in de thee, zalf of olie te doen 😭

Maar nu genoeg getreurd, de rest van de plantjes staan in hoge air-potjes. Tiener is creatief gaatjes aan het branden 🔥 geweest voor mij 👍 Met alle hoosbuien ⛈️ kunnen ze nog mooi in het kleine broeikastje staan.

Ik wens iedereen een groeizame periode toe met veel 🌞 en geen 🐌🐌🐌! Groene groet, Marieke

Shawn

Update 23 mei 2022: Hallo en hierbij nog effe snel een kleine update. Ze zijn alle vier verplant; twee plantjes staan in een pot en twee andere in de volle grond. Ze gaan alle vier ongeveer even goed, alleen #4 heeft enkele misvormde bladeren. Aangezien er veel slakken in mijn tuin zijn dit jaar, heb ik eierschalen rond alle planten gestrooid om deze proberen tegen te houden. De laatste dagen was het heel slecht weer hier, hopelijk snel weer wat zonneschijn!

Groetjes, Shawn

 

(advertentie)