(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een wietsoort die de naam draagt van het alter ego van de bekende superheld De Hulk. Is dat een geweldige marketingtruc, of is de soort echt net zo krachtig als de groene spierbundel van Marvel Comics? In Amerika schoot de populariteit van de wiétsoort Bruce Banner in ieder geval in korte tijd als een komeet de lucht in. 

Even bij het begin beginnen; Bruce Banner is een van een nieuwe generatie Amerikaanse wietsoorten. Strains met torenhoge THC percentages die je bij wijze van spreken op kilometers afstand ruikt. Bruce Banner is dan ook een relatief jonge wietsoort, pas in 2009 zag Bruce Banner het levenslicht in Colorado. Binnen een jaar lagen zaden ervan in medicinale dispensaries. De kwaliteit en potentie en waarschijnlijk ook de tot de verbeelding sprekende naam zorgde voor de hype die het succesverhaal verder voortstuwde.

Fenotype #3

Op social media groeide de populariteit van Bruce Banner verder en tegenwoordig is de wietsoort die overigens een creatie is van de oprichter van Dark Horse Genetics, overal in Amerika te koop. En inmiddels dus ook in Nederland want Zamnesia levert Bruce Banner #3 zaden. Dit derde fenotype zou het meest gewilde Kush dominante fenotype van de groene monsterwiet zijn.

Bruce Banner is een hybride wietsoort op basis van een oorspronkelijke kruising tussen OG Kush en Strawberry Diesel. In principe geen nieuwe genetica dus, maar wel een kruising die enorm sterk uit heeft gepakt. Ze heeft een THC percentage dat kan volgens Zamnesia kan oplopen tot 27 procent en won meerdere Amerikaanse wietprijzen waaronder die van Most Potent Strain in de High Times cup van 2013.

Sativa dominant

Je zou het misschien niet verwachten van een soort met deze naam maar Bruce Banner is sativa dominant. Ze kan dan ook best groot worden en maakt een lange bloeitijd van 10 weken door. Binnenplanten kunnen tot wel anderhalve meter hoog worden maar dat past ook wel bij een monsterplant als deze. Toppen van Bruce Banner #3 worden fel groen, compact en hard. Zamnesia zelf gaat zelfs zo ver dat ze de kleur beschrijven als fluorescerend groen met af en toe paarse tinten. Maar dat zal lichtelijk overdreven zijn want fluorescerende toppen bestaan natuurlijk niet.

Goed, hoe over de top de marketingstrategie van Bruce Banner ook moge zijn, feit is dat we met een zeer potente wietsoort te maken hebben met bijbehorende geur. De smaak wordt beschreven als citrus, aardbeien en bessen en vooral het derde fenotype van Zamnesia heeft een duidelijke Kush smaak. De sativa invloed geeft Bruce Banner #3 een krachtige maar energieke high; we quoten: “Met haar groene vuist slaat ze meteen lusteloosheid en uitstelgedrag aan stukken.”

  • Wietsoort: sativa (65%) dominante hybride
  • Genotype: OG Kush, Strawberry Diesel
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 63 tot 70 dagen
  • THC: tot 27% (gem. 20%)
  • Smaak: citrus, bessen, aardbeien
  • Effect: krachtige high, energiek, zeer potent
  • Zadenbedrijf: Zamnesia
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
64
(advertenties)