(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De oproep van mr. Maurice Veldman op CNNBS en zusje Mediwietsite om het disproportionele powerplay van de politie tegen de kleine thuiskweker van (medicinale) cannabis te melden op laatdekleinethuistelermetrust@gmail.com  maakt heel veel los. Het ene verhaal is nog schrijnender dan het andere. Er is anno 2017 een ware politionele klopjacht aan de gang. Een greep uit de getuigenissen.

Onthutsende reacties

Op mijn eerdere oproep aan kleine thuistelers om over invallen en inbeslagnames te berichten, ontving ik de nodige onthutsende reacties. Het totaalbeeld is er een van een politieapparaat dat in het geheel geen sjoege heeft van de regels van het recht en met beschamend machtsvertoon een terreurbewind voert over patiënten die hun medicijn niet meer van de zorgverzekeraar vergoed krijgen. Het gaat vaak om patiënten die ter bestrijding van pijnklachten hun toevlucht hebben genomen tot de kweek voor eigen gebruik.

Het opsporen en kaltstellen  van deze kleine thuistelers is helaas uitgegroeid tot een obsessie in opsporingsland. Patiënten die juist met rust zouden moeten worden gelaten zijn in de koortsdromen van een oververhit justitieel apparaat kennelijk uitgegroeid tot volksvijand nummer één. Geen prijs is te hoog om deze medicinale gebruikers de grond in te trappen. Want daar is de politie bijzonder bedreven in.

Vier pietluttige zaailingen: pand bestormd en sluiting dreigt

Een van de reacties kwam van de eigenaar van een flink reclamebedrijf in Alphen aan de Rijn. Hij had in een NEN-gekeurde brandveilige kweektent met een lamp vier pietepeuterige zaailingen staan voor eigen medicinaal gebruik. Dit was voldoende om het bedrijf te laten bestormen door een ploeg agenten van het hennepteam Gouda. De kweektent werd kapot gesneden en de apparatuur meegenomen. Nu wil de burgemeester het bedrijf voor onbepaalde tijd sluiten. Ziedaar de terreur van de cannabis-inquisitie anno 2017.

Urenlang verhoor voor vier stekjes

Vorige week werd de directeur van het reclamebureau door de politie Gouda wel drieënhalf uur intensief gehoord over die vier plantjes. Wat een verspilling van dure politie-uren, en wat een bedroevend gebrek aan realiteitsbesef binnen het overheidsapparaat. Die tijd had toch echt veel beter kunnen worden besteed aan opsporingswerk waar de burger wel wat aan heeft!

Giga-budgetten gaan op aan bestrijding kleine thuisteelt

Helaas is het zo dat de beschikbaar gestelde budgetten ter bestrijding van de grootschalige hennepteelt massief worden ingezet om de kleine thuisteler te grazen te nemen. Het meenemen en vernietigen van NEN gekeurde kweekkassen behoort tot topprioriteit van de georganiseerde hennepbestrijders. Ziedaar de oorzaak van al deze overkill. De disproportionele aandacht voor de kleine kweker bij de politie moet de giga-budgetten die Rutte III steekt in de bestrijding van de georganiseerde misdaad rechtvaardigen. Het elimineren van de zelfvoorzienende medische consument past uitstekend in het straatje van de georganiseerde criminaliteit. Dat met het oprollen van die kleine kwekers diezelfde georganiseerde criminaliteit juist een geweldige dienst wordt bewezen is nu even een inzicht waar onze koene rechtshandhavers geen boodschap aan lijken te hebben.

Pilaar onder Rutte III

Politiek Den Haag ziet het allemaal handenwrijvend aan en beschouwt deze zinloze kruistocht als een van de pilaren onder het kabinet Rutte III. Voor de bestrijding van grootschalige hennepteelt is een vermogen beschikbaar gesteld dat naar het zich laat aanzien grotendeels wordt opgesoupeerd met de jacht op maximaal een handvol zaailingen of plantjes.

Dit laatste voorbeeld is slechts één lichtpuntje in een pikdonker universum van leed en ellende die de politie bij zieke patiënten teweeg brengt

Daarbij geldt bij de dienstdoende agenten het adagium dat een kweekkas nu eenmaal verboden is. In eerdere columns heb ik al uitgelegd dat dit  pertinent niet het geval is.  Volstrekt in strijd met de eigen regelgeving  stormen politietroepen overal in het land huizen binnen om kweektenten kapot te scheuren en attributen ter vernietiging af te voeren.

Jolanda lijdt weer hevige pijn

Dit lot trof ook Jolanda, een medicinaal gebruikster vanwege ondraaglijke pijnen die ze lijdt door een ernstig verkeersongeval. Ze verloor haar linker onderbeen en liep koude spierdystrofie op. Jolanda was op haar fiets – met haar driejarig zoontje achterop – geschept door een afslaande vrachtwagen.

De enige echte effectieve pijnbestrijder tegen hevige fantoompijn en neuropathische pijn voor Jolanda is cannabis. Het Zilveren Kruis stopte halverwege dit jaar met het vergoeden van de kosten van de cannabis. Aangewezen op de kleine thuisteelt zocht ze haar heil in eigen kweek. Totdat overijverige dienstkloppers zich bij haar deur meldden. Nu is Jolanda zwaar depressief en gaat ze kapot aan de heftige pijnen.

Slapeloosheid en pijn troef

Ondanks aanbevelingen van artsen om cannabis te gebruiken is een draaglijk bestaan Jolanda niet gegund. Ze lijdt aan slapeloosheid en hoopt met de weinige uren die ze wel slaapt niet meer wakker te worden. Het enige dat haar rest is weer morfine te gebruiken, maar dat heeft vele bijwerkingen en cannabis niet.

Ook ontving ik verhalen over getraumatiseerde kinderen die aan slapeloosheid leiden vanwege gewelddadige invallen van de politie en ouders die soms voor de ogen van hun kinderen werden gearresteerd. En dat alles enkel om een brandveilige kweekkas in beslag te nemen.

Amsterdamse recherche staat thuisteelt wel toe

Ik heb na deze opsomming van menselijk leed ook één lichtpuntje: in Amsterdam heeft een cliënte van me in alle openheid en met een goede communicatie met de recherche toestemming van de politie om haar vijf planten te telen in een veilige kweekkas zonder illegale afname van elektriciteit. Onlangs moest de politie sporenonderzoek doen vanwege een inbraak en werden rondom de vijf planten en een kilo cannabis vingerafdrukken genomen. De planten en de cannabis werden met rust gelaten. Cliënte maakt er wietolie van en ook dat is bij de politie bekend. Ze heeft een zeer lijvig medisch dossier. Allerlei specialisten van verschillende disciplines schrijven haar cannabis voor. Chapeau voor deze chef van de recherche.

Maar dit laatste voorbeeld is slechts één lichtpuntje in een pikdonker universum van leed en ellende die de politie bij zieke patiënten teweeg brengt. Dat de politie hier kennelijk veel genoegen in schept en op deze wijze de beschikbare budgetten in de wind slaat lijkt een conclusie die je liever niet trekt. Hier is hoe dan ook sprake van een zorgzame ontwikkeling waar zo snel mogelijk de politieke noodrem moet worden ingetrapt. Meldingen blijven welkom op: laatdekleinethuistelermetrust@gmail.com

[openingsbeeld: romvo/Shutterstock, illustratie: patrimonio designs ltd/Shutterstock]
(advertenties)