(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

En daar is ie weer, de onvolprezen wijkagent! Altijd strijdend voor de algehele uitroeiing van alles wat wiet is. Bij voorkeur planten en toppen natuurlijk, want dat scoort het beste. Dat die merendeels afgepakt worden van totaal niet ondermijnend volk, ach dat zijn details in oorlog waarmee je het volk niet moet vermoeien…

Burgers en wijkagenten

Willem heet ie dit keer, de dienstdoende wijkagent die zichzelf en de brave, godvrezende burger feliciteert met de laatste overwinning in de nooit eindigende (want niet te winnen, maar dat wordt gemakshalve ontkend) war on drugs in Nederland.

Wijkagent Willem rapporteert op de sociale media over liefst 9 Zeeuwse dorpjes…

Dat de meerderheid van datzelfde brave volk liever zou zien dat de politie eens een verkrachting-inbraak-overval-loslopende TBS’er-miskleunende bank-frauderende VVD’er zou aanpakken… nee, dat gaat er niet in bij politie/justitie.

Ondermijning in Waterlandkerkje

En dus over naar Waterlandkerkje. Nee, dat is geen nieuwe attractie in Madurodam, maar een dorpje in Zeeuws-Vlaanderen met nog geen vijfhonderd zielen. En zelfs daar is er sprake van ondermijning van de rechtsstaat, tenminste als we wijkagent Willem Pijpelink op Twitter mogen geloven.

Via dat sociale medium houdt de diender zijn volgers op de hoogte van het wel en wee in Breskens, Groede, Hfdplaat, Nieuwvliet, Oostburg, Schoondijke, Waterlandkerkje, IJzendijke en Zuidzande. Negen dorpjes inderdaad, al zit Willem doorgaans op/achter het bureau in Sluis als ie tenminste niet ergens wiet aan het zoeken is.

De buit van de politie uit Waterlandkerkje

‘Sterke wietlucht’

Hoe dan ook, in de nacht van zondag op maandag ontdekt de politie ‘per toeval’ weer eens iets van onze favoriete plantenmaterie. Twee kilo om exact te zijn. Puur en alleen omdat een collega van Willem – zo schrijft de laatste – met zijn neus zo nodig ‘een sterke wietlucht’ moest ruiken terwijl ie voor iets heel anders in dat vermaledijde Waterlandkerkje was!

En zo is er nu weer een cannabis liefhebber die even zonder zit. Maar hé, het land inclusief Waterlandkerkje zijn wel weer een stuk veiliger dan voor afgelopen zondagnacht. Thanks Willem!

(advertenties)