(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De bloeifase van de buitenwiet breekt aan, het is leukste tijd van het jaar voor elke buitenwietkweker! Snel kijken wat dat belooft voor buitenwietkweker Thomas, wiens planten een enorm formaat hebben aangenomen. Maar eerst nemen we in deze update afscheid van Steve en zien we hoe die prachtige Kali Mist geoogst wordt.

Auto Blue Amnesia, Auto Blue Dream en een prachtige Kali Mist!

Buitenwiet-correspondent: Steve – Aan al het goede komt een eind, en zo ook aan mijn buitenwiet-avontuur van dit jaar. Ik heb met pijn in mijn hart besloten dat de Auto Blue Amnesia en de Auto Blue Dream het eind van het seizoen niet gingen halen. De plantjes waren in mijn ogen te weinig gegroeid, de dames waren pas allebei slechts een 15 cm hoog. Nu hadden ze het zeker nog wel gered, ze stonden er gezond bij maar de tijd en moeite die ik er dan in had moeten steken woog niet op tegenover de waarschijnlijk zeer geringe opbrengst.

Ook was ik door mijn voeding heen en ik zag het niet zitten om hier nog extra in te investeren voor deze planten. En dan heb ik helaas nog meer slecht nieuws! Afgelopen zaterdagochtend ontdekte ik om mijn bud babe Kali een klein beetje toprot. Eerst heb ik me een paar uur afgevraagd wat ik zou doen, ik zat immers pas bijna in week 9 van de bloei. Nadat ik een bevriende kweker had gesproken en de weerberichten voor de komende week er nog eens op heb nageslagen heb ik de knoop doorgehakt. Kali Mist moest maar naar de kapper en wel nu ;-(

kalimist

Achteraf ben ik maar wat blij dat ik deze moeilijke beslissing genomen heb, want toen ik eenmaal aan het knippen was, kwam ik meerdere plekjes budrot tegen die ik eerder over het hoofd had gezien. Des ondanks waren de toppen van Kali keihard en sommige zelfs zo groot als mijn hand, zie foto. As we speak liggen ze compleet ontdaan van hun bladeren op een droogrek in mijn garage. Ik heb hiervoor gekozen omdat het de komende tijd slecht weer werd en ik bang was dat als ik haar compleet op de kop had opgehangen de budrot nog verder zou toeslaan. Maar de opbrengst van dit seizoen is me al met al helemaal niet tegengevallen.

  • 56 Gram Auto Frisian Dew
  • 67 Gram Auto Ultimatie
  • 18 Gram Durban Poison Ice-o-lator
  • De kali mist houden jullie nog even me te goed.

Meer dan genoeg om mijzelf de winter mee door te helpen, ik kan niet wachten tot ik een topje kan proeven 😀 Het was een seizoen van ups en downs en ik heb weer een hoop dingen geleerd, jullie met mij hopelijk. Volgend jaar is er weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Het groeien op kokos en het scroggen heeft zeker z’n vruchten afgeworpen. Ik hoop dat jullie net zo van genoten hebben als ik. Misschien wel tot volgend jaar 😉

20150829_132427

Een groene groet!
Steve

Megawietplanten in België

Buitenwiet-correspondent: Thomas – Beste growers, blowers en alle andere lezers. De zomer nadert zijn einde en dat is duidelijk te merken. Niets anders dan regen hier in het Belgenland. Heel de dag bewolking onweders en regen, eens een mooie warme dag en dan terug regen. Een mens zou er haast depressief van worden…

Maar er is beterschap in zicht, dus hopen we op een paar zonnige dagen zodat onze topjes lekker verder kunnen groeien. Liefst toch ook niet TE warm, hoge temperaturen zorgen er namelijk voor dat je minder compacte toppen gaat ontwikkelen en iemand wil takken vol met fluffy topjes roken. Zoals je hoort, het is niet makkelijk om het ideale nazomerweer te verkrijgen en hoe dichter tegen de herfst, hoe meer je last begint te krijgen van rotweer. Laat ons dus hopen op het beste 😉 Maar evengoed en wel, ondanks het weer zijn er wel weer enorme vorderingen gemaakt op het buitenwietfront, laten we eens kijken hoe de verschillende planten erbij staan.

Early Skunk

Twee weken geleden gaf deze dame haar allereerste tekenen van bloei. Heel miniem weliswaar, maar toch. De bloemhaartjes waren net te zien en beginnen nu uit te groeien. Een laatste sterke groeispurt zorg voor een snelle ontwikkeling van de takken, waardoor deze dame een heuse bos is geworden!

01 early skunk

Dit vraagt natuurlijk om een beetje ordening dus zal ik deze dame een van de komende dagen nog eens goed moeten onderhouden en tip top in orde maken voor een sterke bloei. Omdat deze dame later begint met bloeien zal ze ook langer dan de andere planten in de grond moeten blijven en later geoogst worden. Dit is niet zonder risico, want het natte weer en de hoge luchtvochtigheidsgraad zijn een ideale broedplaats voor toprot en andere schimmels. Dit zal later ook nog extra aandacht vragen. Op dit moment is alles top met deze dame !

Frisian Dew

Dit is ondertussen geen plant meer, dit is een boom! Een enorme plant, die ondertussen ook enorme toppen begint aan te maken. Voor de twee weken die ze nu in bloei staat heeft ze best al wat geproduceerd. Mooie rijen toppen vormen zich op elke aftakking en hoofdtop en je ziet ze echt groeien als je om de dag eens gaat kijken.

Wanneer de zon en het weer een beetje meewerken, kan deze dame een enorme opbrengst leveren! Voor de zekerheid heb ik mijn pH meter nog eens in de grond gestoken bij de voeten van deze dame en alles ziet er uit zoals het moet. We kunnen nu enkel maar afwachten.

Durban Poison

Ook deze dame zet al haar energie op topontwikkeling en dan zie je net zoals bij de Frissian Dew lange rijen toppen op het uiteinde van haar stengels. Een grote aanmaak van bladgroen zorgt echter voor veel gewicht aan de takken mocht dit gewicht nog veel groter worden zal ik enkele takken moeten ondersteunen. Zeker na een stevige regenbui hangen de takken enorm doorgebogen en natuurlijk willen we in deze fase de plant zo min mogelijk beschadigen. Voor de rest kan deze Durban Poison rustig verder haar gangetje gaan.

DCIM100GOPRO

Met de stekken gaat ook alles goed. Ze zijn best nog wel een beetje gegroeid en beginnen stilletjes aan ook topjes te ontwikkelen. Of we hier echter nog veel van gaan oogsten valt af te wachten. In ieder geval steek ik in deze stekken niet veel tijd of energie, ik laat ze maar een beetje doen en dan zien we wel 😉

02 durban poison

Twee weken geleden had ik nog een foto beloofd van die ene stek die een tijdje terug de gelukkige ‘survivor’ was. En zoals je kan zien ziet ze er best goed uit. Ze heeft een paar mooie stevige takken waar mooie topjes op gevormd zullen worden. Mijn vriend geeft haar de beste zorg en hoopt natuurlijk dat zij hem hiervoor zal belonen. Maar dat zullen we pas op het einde van het seizoen weten. Alvast veel bloeisucces aan alle growers daarbuiten! Tot over 2 weken!

Steve

(advertenties)