(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In het wekelijkse overzicht dit keer hoe het endocannabinoïden-systeem je gezondheid een boost geeft, de onstuitbare wereldwijde opmars van de mediwiet business, twee wetenschappers van de beroemde Stanford University die een CBD-bedrijf beginnen, hoe wietolie helpt bij baarmoederhalskanker, tips en trucs om je medicinale wietvoorraad te bewaren en de feestelijke uitreiking van een Mediwietsite kweekkast aan Mediwietforum-lid Cannabella!

Wereldwijde omzet mediwiet weldra groter dan recreatief

Op de wereldwijde markt van medicinale cannabis-toepassingen werd vorig jaar een omzet gehaald van 8 miljard dollar. PI Financial schat in dat dit tegen 2025 kan oplopen naar 50 miljard dollar. Er zijn zelfs signalen dat de internationale mediwiet-markt groter wordt dan de recreatieve markt.

Volgens Bruce Linton, chief executive van de Canadese medicinale cannabis-producent Canopy Growth, is dat zelfs nog een voorzichtige schatting. “De medische markt voor cannabis kan veel groter worden dan de recreatieve toepassingen. Vooral in groeipercentages kunnen medische toepassingen veel sterkere prestaties laten optekenen.” Lees HIER het compete verhaal, inclusief de rol die Nederland kan spelen op de mediwietmarkt.

Boost je gezondheid met het endocannabinoïden-systeem

We weten het allemaal wel: om gezond te blijven en ziektes buiten de deur te houden, moet je goed eten, voldoende bewegen, niet roken en met mate genieten van lekkernijen en alcohol. Kunnen cannabisproducten zoals CBD-olie hier ook iets in betekenen?

Natuurlijk is dat zo en daarbij speelt met name het endocannabinoïden-systeem een hoofdrol. Dat is een signaleringsnetwerk in ons lichaam dat in staat is om allerlei functies en ontstekingsprocessen te moduleren en dat betrokken is bij het ontstaan en vooral het voorkomen van bepaalde ziekten. Hoe het precies werkt en wat jij kan doen om het – met cannabis – optimaal te laten functioneren lees je HIER.

Wetenschappers aan Stanford starten CBD-onderzoeksbedrijf

Twee onderzoekers aan de toonaangevende Amerikaanse Stanford Universiteit richten samen een bedrijf op dat behandelingen gaat ontwikkelen op basis van medicinale cannabis. Hun klinisch geteste CBD medicijnen willen zij gaan toepassen om onder meer de ziekte van Crohn, multiple sclerose en artritis te behandelen.

Op woensdag 24 oktober 2018 lanceerden Jonathan Rothbard en Lawrence Steinman, twee wetenschappers die al tientallen jaren actief zijn aan de Stanford University Medical School, een nieuw bedrijf waarmee zij zich willen richten op het ontwikkelen van op CBD-gebaseerde behandelingen. Het bedrijf van Rothbard en Steinman zal zich vestigen in Toronto, Canada. Maar er komt ook een Amerikaanse dochteronderneming in Silicon Valley; de lucratieve startup bakermat van Californië. Je leest er HIER alles over.

En de winnaar van de Mediwietsite Kweekkast is…

Een feestelijk moment op de redactievloer van Mediwietsite. Mediwietforum-lid Cannabella kwam deze week namelijk haar prijs in ontvangst nemen: een gratis en compleet uitgeruste Mediwietsite Kweekkast!

De winactie was bedoeld om de interactie op het forum een extra boost te geven. En dat is gelukt want inmiddels telt Mediwietforum al 2700 leden. Op dinsdag 23 oktober 2018 kwam winnaar Cannabella de kast ophalen en ze is er dolblij mee. “Ik was al aan het overwegen om aankomende winter voor het eerst binnen te kweken. Ik kweek ’s zomers een paar plantjes in mijn tuin, maar dat is meestal niet genoeg. En ik wil liever niet meer kweken, omdat mijn buren er dan last van krijgen. Het winnen van deze kast kwam dus precies op het juiste moment!” Lees het feestelijke verslag HIER.

Hoe lang is mediwiet eigenlijk houdbaar?

Als je mediwiet gebruikt is de kans groot dat je na verloop van tijd her en der wat voorraadjes hebt liggen. Of misschien kweekt je zelf mediwiet en beschikt je daardoor over een grote voorraad. In beide gevallen komt vroeg of laat de vraag: “Zou dit restje nog bruikbaar zijn?”

Laten we beginnen met goed nieuws. Onder ideale omstandigheden kan cannabis namelijk verrassend lang relatief vers blijven. Dat wil zeggen: niet te droog, goed van smaak en met vrijwel alle cannabinoïden nog intact. Om dit voor elkaar te krijgen is het zaak dat de wiet goed is geoogst en gedroogd, en dat het correct wordt bewaard. Hoe je dat moet aanpakken lees je HIER.

Video – Wietolie tegen baarmoederhalskanker

Tijdens een mediwietmarkt in mei dit jaar vertelt een bezoeker een mooi verhaal over zijn zus. Die heeft baarmoederhalskanker en voelde zich ten dode opgeschreven omdat ze ongeschikt bleek voor een chemo-behandeling. Achteraf gezien, gelukkig maar.

Want toen iemand met wietolie kwam aanzetten ging het meteen de goede kant op met haar gezondheid. Dat en meer zie je HIER in deze video.

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, iets met andere delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Al bijna drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je voor!

[openingsbeeld: Elena3567/ Shutterstock, overige foto’s ook van Shutterstock of YouTube, voor credits zie Mediwietsite]
(advertenties)