(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De beste uitvindingen zijn vaak verrassend simpel. Neem de Sticky Brick Junior draagbare verdamper. Die bevat geen elektronica maar alleen hout en glas. Het ontwerp is ontzettend stoer en opladen is nooit een issue want batterijen, die heeft deze 100% convectie verdamper niet. Toch is hij altijd klaar voor gebruik.

De Sticky Brick Junior is de draagbare versie van de stoere OG Brick tafelverdamper voor thuisgebruik. Net als de OG Brick bestaat hij alleen uit natuurlijke materialen en maakt hij gebruik van 100% convectie verhitting. En net als de OG bestaat de Junior alleen uit hout en gehard glas, bevat hij geen elektronica is hij altijd ready to go!

Beetje vreemd, wel lekker

De houten verdampers van Sticky Brick zijn wellicht een beetje vreemd wanneer je ze vergelijkt met de concurrenten. Niet alleen het robuuste uiterlijk valt op, maar ook qua gebruik is het een beetje een vreemde eend in de bijt. Er zitten om te beginnen geen knoppen op de Sticky Brick Junior want de verdamper bevat ook geen elektronica. Over de oplaadtijd of de levensduur van batterijen hoef je je ook geen zorgen te maken want die heeft hij niet, dat scheelt.

Wel maakt deze verdamper net als zijn beste concurrenten gebruik van zogenaamde convectie verhitting. Deze manier van verwarmen zie je ook bij absolute topverdampers zoals de Volcano en De Verdamper. Het houdt in dat de wiet verhit wordt door een hete luchtstroom en niet door contact met een hete kruidenkamer. Convectie verhitting geldt als de beste manier van verdampen omdat de wiet alleen in contact komt met hete lucht.

Zowel de draagbare Sticky Brick Junior als zijn grotere broer de OG Brick worden verhit door de vlam van een stormaansteker. Dat klinkt misschien wat vreemd in je oren maar levert dus wel heerlijk smakende en ook grote dampwolken op als je wil. Wanneer je een beetje aan het gebruik ervan gewend bent, realiseer je dat hoewel deze houten verdamper geen precisie temperatuur-regeling heeft, je de hitte toch uiterst nauwkeurig kunt regelen. En dat gaat eigelijk ook heel natuurlijk.

Gebruik van de Sticky Brick Junior

De Sticky Brick Junior is om te beginnen altijd klaar voor gebruik, wat voor de verandering wel een verademing is. De houten verdamper bestaat uit drie delen die door magneten bij elkaar gehouden worden. Het onderste deel bevat de kruidenkamer, het bovenste deel is het deksel en uit het middenstuk steken twee glazen buizen. De grootste van de twee is het mondstuk.

Het gebruik van de Sticky Brick Junior voelt door de stormaansteker heel natuurlijk aan, als een gewone pijp eigenlijk. Draai het onderste deel open en vul de kruidenkamer met je favoriete gemalen wiet. Draai het blok nu dicht zodat de korte glazen buis zich boven de kruidenkamer bevindt. Ontsteek de bijgeleverde stormaansteker en stel de vlam in op een centimeter of twee. Richt de vlam net iets boven de opening van de kleine glazen buis en inhaleer rustig terwijl je het klapgat aan de onderkant van de Sticky Brick Junoir dichthoudt. Hier is een video waarin het je voorgedaan wordt.

Industrieel handwerk

De Sticky Brick Junior komt niet in verschillende kleuren maar je kunt wel kiezen uit drie verschillende houtsoorten. De verdampers worden namelijk stuk voor stuk met de hand gemaakt uit kersen-, esdoorn-, Spaans cederhout en walnotenhout. De glazen onderdelen worden goed beschermd door de houten body die gemakkelijk in je zak past.

De Sticky Brick Junior lijkt op het eerste gezicht wat simpel, maar daarin schuilt nou juist de kracht van de verdamper. Je kunt er dikke blauwe dampwolken of luchtige pufjes mee nemen en het gebruik voelt gemakkelijk en natuurlijk. Tot slot ziet de Sticky Brick Junior er natuurlijk veel stoerder uit dan de meeste andere verdampers.

Sticky Brick Junior is te bestellen op Vaposhop.nl en kost 149 euro en wordt geleverd inclusief de benodigde stormaansteker. de verdamper is zo stevig dat je er een levenslange garantie op krijgt, ook wel fijn!

(advertenties)