(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De herfst is begonnen… is het verstandig om wiet te gebruiken als je verkouden bent of de griep hebt? Verder waarom het effectief is om achteraf terpenen aan je wietolie toe te voegen, hoe cannabis kan helpen bij het bestrijden van fobieën, studie naar gebruik cannabinoïde CBDV bij autisme en 5 goede redenen om ook preventief  wiet te gebruiken!

Wietolie met terpenen aanvullen voor een specifiek effect

Bij het maken van wietolie gaan terpenen al snel verloren. Dat is jammer, want deze geur- en smaakstoffen zijn belangrijke elementen voor de effectiviteit van je medicijn. Met behulp van cannabinoïden zijn terpenen er in diverse samenstellingen – terpeenprofielen – toe in staat verschillende medicinale effecten in het menselijk lichaam teweeg te brengen.

Zo zijn er bijvoorbeeld terpenen (en specifieke profielen van wietsoorten) die goed werkzaam zijn tegen angst en depressies; en anderen die weer effectiever zijn bij ontstekings(-pijn). Voeg daarom eens achteraf (extra) terpenen toe aan je wietolie en maak deze effectiever tegen jouw aandoening. Lees HIER verder hoe en waarom je dat doet!

Mediwiet als het ultieme preventieve medicijn: vijf redenen

Veel mensen gebruiken cannabis inmiddels als (toevoeging op een reguliere) behandeling tegen de meest uiteenlopende klachten. Echter blijken cannabisproducten zoals wietolie niet alleen repressief – als oplossing voor een bestaand probleem – maar ook preventief werkzaam.

Mediwietsite zet vijf preventieve wietvoordelen op een rijtje, en dan gaat het om effecten bij deze ziekten en aandoeningen:

  • Bepaalde vormen van kanker
  • Leeftijdsgebonden cognitieve problemen
  • Ontstekingen
  • Hart- en vaatziekten
  • Veroudering

Lees HIER verder

Fobieën tegengaan met wiet • dit is wat de wetenschap zegt

Een fobie wordt geclassificeerd als een irrationele angst voor iets onschadelijks dat als een bedreiging wordt gezien. Mensen met fobieën ervaren vaak een onmiddellijk – en soms overweldigend – gevoel van paniek wanneer ze worden geconfronteerd met een voor hun gevaarlijke plaats of situatie. In Nederland lijden meer dan 450.000 mensen aan minstens één fobie.

Studies hebben aangetoond dat twee van de meest voorkomende bestanddelen uit de cannabisplant effectief zijn bij het helpen van fobiepatiënten. Onderzoekers van de Universiteit van Michigan concluderen in The Journal Neuropsychology dat THC fobieën kan behandelen en zelfs volledig zou kunnen genezen. Vorig jaar werd een studie gepubliceerd door Frontiers in Pharmacology. Die toonde dat CBD ook effectief is bij de behandeling van specifieke fobieën. Lees HIER verder

Klinische studie naar effecten van CBDV in wiet bij autisme

Het Montefiore Medical Center in New York start een klinische studie naar de effecten van cannabidivarine (CBDV) in wiet bij patiënten met autisme. De studie onderzoekt de invloed van deze cannabinoïde op prikkelbaarheid en repetitief gedrag bij kinderen met een autismespectrumstoornis.

“In sommige diermodellen die vergelijkbaar zijn met autisme, bleek dat CBDV belangrijke effecten had op sociaal functioneren, het verminderen van aanvallen, op het vergroten van de cognitieve functie en op het verminderen van dwangmatig of repetitief gedrag”, verklaart hoofdonderzoeker Eric Hollander van het New Yorkse ziekenhuis. Lees HIER verder

Wiet tijdens verkoudheid en griep; verstandig of niet?

Tijdens het voor- en najaar zijn mensen extra vatbaar voor verkoudheid en griep. De wisselende temperaturen verzwakken de weerstand waardoor je vatbaar bent voor virussen. Cannabis kan je gezondheid verbeteren. Maar geldt dat ook tijdens een flinke verkoudheid of griep?

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Cannabis roken als je ziek bent is niet de meest verstandige keuze. Dat gezegd hebbende zijn er natuurlijk nog andere manieren om cannabis te consumeren. Je kan wiet bijvoorbeeld verdampen. Dit is een techniek waarbij je wiet verhit tot een temperatuur waarop de werkzame bestanddelen verdampen, maar niet verbranden. Of drink cannabisthee, of normale thee met wiethoning. Lees HIER verder over of en wat je met wiet kunt doen deze winter!

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: lumyai l sweet/Shutterstock. Zie voor overige fotocredits de originele artikelen op Mediwietsite.nl]
(advertentie)