(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vijf chronische ziektes waarbij THC-wietolie effectief is, edibles maken die niét naar wiet smaken, driekwart van PTSS-patiënten heeft baat aan cannabis, wietverslaving behandelen met… wiet, de Vlaamse professor Jan Tytgat spreekt 1 uur lang over mediwiet en Israëlisch onderzoek naar het doden van kankercellen door wiet.

Ontdek vijf chronische ziektes waarbij wietolie helpt

Wietolie met THC wordt bij diverse aandoeningen met groot succes ingezet. Patiënten ervaren verlichting van de symptomen en in sommige gevallen verdwijnen ze zelfs helemaal. Hierdoor neemt de kwaliteit van leven in alle gevallen enorm toe. In dit artikel bespreken we vijf veelvoorkomende chronische ziektes waarbij wietolie met THC positieve werkt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dan 5 ziektes waarbij THC-wietolie effect heeft, maar dit is het vijftal waarover we nu berichten:

  • Wietolie bij de ziekte van Parkinson
  • Multiple Sclerose
  • Wietolie en neuropathie
  • Migraine en wietolie
  • Wietolie en reuma

Lees HIER verder over het hoe en waarom van THC-olie bij bovenstaande ziektes.

Zo maak je edibles die niet naar wiet smaken

Medicinale wiet nemen hoeft helemaal niet via een joint. Zelfs wietolie of verdampen mag je achterwegen laten. Je kan namelijk eetbare cannabisproducten maken zoals koekjes, honing, een wiettosti of thee.

Velen vinden deze zogenaamde edibles wel erg veel naar wiet smaken. Mediwietsite zet een aantal manieren om dat te voorkomen op een rij: gebruik meer olie, maak hartige eetwaren, gebruik volledige toppen in plaats van knipafval, gebruik hoge kwaliteit ingrediënten, gebruikte boter gebruiken, kook niet met temperaturen hoger dan 170°C. Lees HIER verder

Wiet bij PTSS • 71 procent heeft er baat bij

Een meerderheid van de patiënten die medicinale wiet gebruikt om hun posttraumatische stressstoornis (PTSS) te behandelen, meldt dat ze veel baat hebben bij dit medicijn. Zo blijkt uit een recent afgerond onderzoek van het Minnesota Department of Health.

Uit een enquête onder 751 PTSS-patiënten blijkt dat de meerderheid succesvol mediwiet gebruikt om hun mentale conditie te verbeteren. Ze melden dat wiet bij PTSS grote voordelen biedt, zoals een afname van angstgevoelens en verbeterde stemming. Lees HIER verder

Wietverslaving? Behandelen met wiet, zegt deze studie

Kort geleden schreven we een artikel waarin we zoeken naar een antwoord op de vraag of mediwiet verslavend is. We concluderen dat het risico op verslaving bij medicinaal cannabisgebruik laag is. Bij recreatief gebruik ligt het risico echter wat hoger. Dat komt vooral omdat men veel meer van de werkzame stoffen consumeert. En dat kan in sommige gevallen leiden tot afhankelijkheid.

Een nieuwe studie suggereert dat een op wiet gebaseerd medicijn – dat wordt gebruikt om multiple sclerose te behandelen – ook een effectieve behandeling kan zijn bij een cannabisverslaving. Hoe dat precies zit, lees je HIER.

Belgische professor geïnterviewd over mediwiet op VRT 1

Vorige maand distantieerde enkele artsen zich in VRT NWS – de Belgische publieke omroep – van de pijnstillende werking van wiet. Die zou onvoldoende zijn onderzocht en zelfs meer fout doen dan goed.

Dezelfde VRT geeft nu op Radio 1 toxicoloog en professor Jan Tytgat een podium om zijn kijk op medicinale wiet te geven. Een interessant gesprek volgt. En het gaat er een stuk positiever aan toe dan bij zijn collega’s een maand eerder. Lees HIER verder

Studie: wiet doodt kankercellen, maar we staan nog aan ’t begin

Kan wiet kanker genezen? Het is een vraag die velen al jaren bezighoudt. Het aantal anekdotische bewijzen neemt gestaagd toe. Toch kunnen we nog niet stellen dat wiet alle soorten kankercellen doodt. Sterker nog, de wetenschap weet heel weinig over de relatie tussen wiet en alle verschillende vormen van kanker. Maar er wordt aan gewerkt!

Een groep wetenschappers is een stapje dichterbij gekomen in de zoektocht naar bewijs dat wiet kankercellen doodt. Dat is goed nieuws, maar de studie laat ook zien hoe complex het is. Een samenvatting van zowel de euforie als de nieuwe uitdagingen, die een Israëlische studie blootlegde. Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, iets met andere delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: Gleti/Shutterstock. Zie voor overige fotocredits de originele artikelen op Mediwietsite.nl]
(advertenties)