(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In het weekoverzicht dit keer hoe medicinale cannabis effectief is bij huidziekten als acne, psoriasis en pigmentstoornissen. Verder blijkt wiet prima om diabetes mee aan te pakken en voorkomen, zien we hoe Chad drie keer (!) kanker wegjoeg dankzij mediwiet en rekenen we uit hoeveel je medicijn je kost in de apotheek, de coffeeshop of als je het zelf thuis teelt. Tot slot een onderzoek dat aantoont dat mensen snel hun farmaceutische slaap- en kalmeringsmiddelen dumpen wanneer ze ook cannabis gaan proberen!

 

5 voordelen van wiet bij behandelen en voorkomen diabetes

Wiet verdampen, eten of roken kan lijden tot – wellicht ongewenste – eetbuien. Dan kun je een berg chips en repen chocolade wegwerken, maar dat is natuurlijk niet goed voor je lijf. Te veel suiker kan namelijk diabetes veroorzaken. Maar het blijkt dat cannabis ook een positieve uitwerking op je suiker kan hebben.

Mediwietssite zet 5 voordelen van cannabis bij de behandeling en preventie van diabetes op een rij. Aan bod komen: preventie, het verlagen van insulineresistentie, zwaarlijvigheid voorkomen, de behandeling van door diabetes veroorzaakte neuropathie, en de behandeling van diabetische retinopathie ofwel blindheid veroorzaakt door langdurige suikerziekte. Lees HIER het complete verhaal.

Studie • Patiënt dumpt slaap- en kalmeringsmiddelen dankzij wiet

Er is in de westerse wereld sprake van een opiaten-epidemie. Dan bedoelen we niet dat er ineens veel heroïne junkies rondspoken, maar de massale verslaving aan door artsen voorgeschreven opioïde pijnstillers als Oxycodon. Gelukkig blijkt medicinale cannabis hiervoor een prima en gezond alternatief. Hetzelfde verhaal blijkt nu echter ook op te gaan voor de – eveneens breed voorkomende – verslaving aan slaap- en kalmeringsmiddelen als Xanax, Diazepam, Benzodiazepine en Valium!

Voor het onderzoek werden 146 cannabispatiënten in Canada gevolgd, die ook ‘reguliere medicijnen’ als benzodiazepines gebruiken. Na twee maanden gecombineerd gebruik werden de mensen opnieuw ondervraagd. En dan blijkt dat bijna de helft (45%) gestopt is met het innemen van slaap-en kalmeringsmiddelen, dankzij die cannabis! Lees HIER verder.

Video – Chad (3 x kanker overleefd) bewijst dat wiet werkt

Deze video is is een follow-up van een meer dan 70.000 keer bekeken Facebook post van Chad Walkaden uit Australië, die maar liefst drie keer kanker overleefde. Chad is ervan overtuigd dat hij zijn genezingen volledig aan medicinale cannabis te danken heeft.

In deze video zet hij een tijdlijn uiteen van vijf maanden, om de drastische vooruitgangen die hij boekte dankzij de cannabis, te laten zien. Kijk, en oordeel zelf… HIER.

Invloed van het endocannabinoïden-systeem op acne, psoriasis en pigmentstoornis

Hoewel het merendeel van het onderzoek dat verricht is naar het endocannabinoïden-systeem (ECS) gericht is op de betrokkenheid bij het centraal zenuwstelsel en het immuunsysteem, heeft een aanzienlijk deel van de studies van de afgelopen 20 jaar aangetoond dat dit systeem ook een rol speelt bij het in standhouden van een aantal belangrijke functies van de huid.

In dit artikel bespreken we de invloed op de huid en de betrokkenheid van het ECS bij verschillende huidaandoeningen. Nadat Mediwietsite uitlegt hoe het ECS werkt en wat de functies zijn, komen de volgende huidziektes aan bod die je met cannabis kunt behandelen en/of genezen: acne, pigmentatie stoornissen en psoriasis. Lees het volledige artikel HIER.

Dit kost mediwiet: coffeeshop vs apotheek vs zelf kweken

Het aanbod van goede medicinale cannabis is schaars. Voornamelijk door de illegale status van de wietplant en het legale monopolie van Bedrocan. Patiënten die géén cannabis krijgen op doktersrecept – of het niet vergoed krijgen – wenden zich daarom tot coffeeshops en het illegale circuit. De kosten voor hun medicijnen kunnen hierdoor flink oplopen.

Een alternatief zou zijn om zelf te gaan kweken, zeker buiten kan dat goedkoop. Maar als je het hele jaar door wilt kweken moet dat binnen. Daarvoor zul je moeten investeren. Maar wat kost het nou precies en wat is het meest voordelig als je gemiddeld een gram per dag nodig hebt? Wij rekenen uit wat medicinale cannabis kost als je het in de apotheek en/of de coffeeshop haalt en wat je kwijt bent als je zelf je medicijn maakt. Lees het HIER.

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, iets met andere delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je reeds voor!

[openingsbeeld:  ArtSvetlana/Shutterstock, overige foto’s ook van Shutterstock, voor credits zie Mediwietsite]
(advertentie)