(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Justitie blijft ook na de rechtszaak tegen Suver Nuver en het opheffen van die medicinale cannabis social club, bezig met het voor de rechter slepen van hun medewerkers. Twee schrijnende voorbeelden van een hedendaagse heksenjacht! • Zeven uitstekende redenen om te gaan koken (en eten) met cannabis • Wiet roken moet je niet doen als je COPD hebt, maar edibles of wietolie kunnen wel degelijk helpen • Eenvoudig recept voor het zelf maken van wietboter, de basis van praktisch elke edible • Als je zowel gezond als effectief mediwiet wil gebruiken, dan is een vaporizer een uitstekende keuze.

 

Wie zijn kop boven het maaiveld steekt, zeker als het gaat om cannabis, moet in Nederland vrezen voor juridische onthoofding in naam van de wet. Dat weet voorman Rinus Beintema van de inmiddels opgeheven medicinale cannabis social club Suver Nuver als geen ander. Maar ook na de rechtszaak tegen zijn stichting vorig jaar – door hemzelf steevast ‘Dossier Edelhert’ genoemd – blijft justitie Suver Nuver vervolgen.

Onlangs stond een vrijwilliger terecht omdat hij nota bene CBD-olie had gemaakt, evenals een raadslid (!) uit het Friese Tytsjerksteradiel dat een paar flesjes THC-wietolie aan een familielid met kanker had gegeven. De advocaten van beide heren reageren op deze onvervalste heksenjacht van justitie. Ook Rinus Beintema, ook wel de Robin Hood van Cannabis genoemd, toont zich nog altijd strijdbaar om aan dit schrijnende onrecht ten aanzien van medicinale cannabis een einde te maken! Lees HIER verder

Waar 30 jaar geleden de enige echte ‘eetbare’ cannabisproducten op de markt wietbrownies en spacecake waren, daar is de wereld van de edibles de laatste jaren enorm uitgebreid. De keuze is gigantisch; van met cannabis doordrenkte stoofschotels met paddenstoelen en macaroni en kaas, tot dingen als karamelsaus met cannabis en heerlijke met wiet doordrenkte Thaise ijsthee. Er zijn hele kookboeken die uitsluitend zijn gericht op (jou helpen) een meesterkok met wiet te worden.

Mediwietsite zet in dit artikel 7 redenen op een rij waarom ‘wiet eten’ zo gezond kan zijn! Aan bod komen:

 1. Cannabis hóeft je niet stoned te maken
 2. Cannabisblad bevat veel vitamines, mineralen en vezels
 3. Het bevat veel antioxidanten
 4. Het is een gezond alternatief voor roken
 5. Het is geweldig voor pijnverlichting
 6. Het vermindert misselijkheid
 7. Het kan helpen om kanker te bestrijden

Lees HIER verder

Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) is een longziekte die wordt gekenmerkt door overmatig slijm of een chronische ontsteking van de longen. Patiënten hebben hierdoor vaak een verminderde longfunctie en kunnen maar moeilijk ademen. Dan is roken natuurlijk niet aan te raden. Alle rook bevat schadelijke deeltjes en zou dus niet door COPD-patiënten moeten worden geïnhaleerd. Dit geldt ook (en vooral) voor tabak.

Andere vormen van cannabis – zoals edibles of wietolie – kunnen echter wel bijdragen aan de behandeling van de longaandoening. Mede door de ontstekingsremmende, immunorepressieve en luchtweg-verwijdende werking van de geneeskrachtige plant. Lees HIER verder

Cannabinoïden – de werkzame stoffen in wiet – hechten aan vet. Daarom wordt voor edibles bijna altijd een vet gebruikt waarin deze werkzame stoffen oplossen. De meest gebruikte is boter, de basis van vele gerechten en natuurlijk een veelgebruikt ingrediënt in tig recepten.

Wietboter kan je op veel manieren gebruiken. Zo kun je er gebak mee maken door de boter uit het recept te vervangen voor jouw cannaboter. Je kunt zelfs je toast besmeren met de wietboter om de dag goed te beginnen. Lees HIER verder, ook voor een handig en eenvoudig recept om zelf thuis canna butter te maken!

Het verdampen van wiet, ofwel vapen/vaporizen, is een zeer effectieve manier om medicinale cannabis te gebruiken. Verdampen raakt langzaam maar zeker een beetje ingeburgerd in de Nederlandse coffeeshops, die tegenwoordig ook vaak verdampers aan hun clientele beschikbaar stellen. Niet voor niets want verdampen is veel gezonder voor je longen en die van je medemensen. Maar er is meer.

Dit zijn de 5 belangrijkste pluspunten van cannabis vaporizen:

 • Beter voor je longen
 • Meer wiet voor je geld
 • Kristalhelder effect
 • Effect en smaak op maat
 • Recyclebare cannabis

Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: Dmitriy Samorodinov/ Shutterstock. Voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite.nl]

 

(advertentie)