- World Soil Day: onze beste kweekartikelen over aarde
- Video: introductie in kweekmediums | aarde, kokos en hydrologische bodems
- Wat zeggen de experts over zes jaar legale wiet in Canada?
- Bubba Diesel van dichtbij & gezonde stekken en zaailingen
- CannaTommy vindt opnieuw schimmel in zijn Bedrocan wiet
- Aftellen naar hét cannabis congres van 2024, op een iconische plek
Boze blowers klagen wietbedrijf aan omdat er te weinig THC in joint zit
In Nederland zien we het nog niet zo snel gebeuren dat ontevreden coffeeshopklanten een rechtszaak aanspannen omdat ze (zeggen) bedonderd zijn met voorgedraaide joints. Maar hier is wiet dan ook niet legaal en dus kan je net zo goed tegen de maan gaan janken als je wordt genept. Hoe anders is dat op de legale cannabismarkt van Noord-Amerika. Daar hebben twee boze blowers het bedrijf DreamFields Brands aangeklaagd omdat er te weinig THC in de door hen verkochte ‘Jeeter pre-roll products’ zou zitten. Opmerkelijk nieuws dat zelfs CNN haalt.
Vals spel op de legale wietmarkt?
Over naar Californië, sinds vier jaar de grootste legale cannabismarkt (omzet van $5,7 miljard in 2021) ter wereld. Vorige week dienden Jasper Centeno uit Long Beach en Blake Wilson uit Fresno een officiële aanklacht in bij justitie tegen DreamFields Brands omdat het bedrijf gelogen zou hebben over de potentie van hun producten.
In het document dat de twee ontevreden consumenten via hun advocatenkantoor Dovel & Luner indienden bij het Superior Court of the State of California in Los Angeles, wordt het cannabisbedrijf ervan beschuldig dat het valse reclame maakt, opzettelijk een verkeerde voorstelling van zaken geeft en zich op die manier oneerlijk verrijkt.
Uit labtest blijkt dat het THC-gehalte zwaar overdreven wordt
Eigenlijk draait de hele zaak dus om het THC-percentage in de producten – in dit geval voorgedraaide joints van het submerk Jeeter – die door DreamFields Brands worden geproduceerd en verkocht. In de marketing van het bedrijf legt men de nadruk op het feit dat hun cannabisproducten bovengemiddeld hoge THC-gehaltes hebben.
Maar uit tests van een onafhankelijk laboratorium blijkt dat de pre-rolls helemaal geen hoger gehalte THC bevatten, zo stellen de advocaten van de boze blowers. Zo blijkt een product van Jeeter gelabeld te zijn met 46% THC terwijl uit de labtest een percentage van 23 tot 27% rolde. In de aanklacht die Dovel & Luner indienden lezen we dat ‘de Jeeter producten substantieel de daadwerkelijke hoeveelheid THC in het product overschatten, soms wel met 70 tot 100%’.
Boze blowers eisen genoegdoening van cannabisbedrijf
“Consumenten willen en zijn bereid om meer te betalen voor cannabisproducten met hogere THC-inhoud, en ze verwachten minder te betalen voor cannabisproducten met lagere THC-inhoud”, verklaart advocaat Christin Cho het waarom van de rechtszaak. En DreamFields verkoopt naar eigen zeggen premium top-joints met keiveel THC.
In de aanklacht wordt ook nog een cannabis-review opgevoerd van Weed Week, waarin zij een aantal duurdere voorgedraaide joints lieten testen op hun THC-percentage door onafhankelijke labs. uit de test bleek dat alle (!) Jeeter-producten lagere THC-percentages bevatten dan werd gecommuniceerd op hun etiketten. Met ander woorden; de aanklagers beschuldigen DreamFields ervan dat ‘zij het THC-gehalte van de producten overdrijft met als doel dat ze hogere prijzen kunnen vragen aan klanten’.En als je in Amerika het gevoel hebt dat je genaaid wordt waar je bijstaat, volgt er meestal snel een ‘law suit’. Centento en Wilson zeggen dat ze een premium prijs betaalden voor Jeeter-joints en daarom genept zijn. Hoeveel ze precies hebben betaald en welk geldbedrag ze als schadevergoeding voor de oplichterij eisen, is helaas niet bekendgemaakt. Maar een unieke zaak in de cannabiswereld is het natuurlijk sowieso al…
(advertentie)