(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wanneer je cannabis via inhaleren (roken/vapen) én niet-inhalatie (edibles/olie) toedient levert dat het beste resultaat op om pijn te verlichten • Wietolie vermindert symptomen van 5 chronische ziekten: Parkinson, migraine, MS, neuropathie en reuma • Flavanoïden komen in veel planten voor, maar de cannaflavines die alleen in wiet zitten bieden ongekende positieve effecten • Basishandleiding voor het in 2 stappen kiezen van de perfecte wietsoort voor jou • Verdampen (vapen) van medicinale cannabis is gezonder dan roken, maar hoe vind je dan de ideale temperatuur?

Onderzoekers van de Universiteit van Michigan hebben onlangs een studie gepubliceerd, die artsen adviseert bij het voorschrijven van mediwiet aan patiënten die het gebruiken als pijnbestrijding. Na analyse van gegevens van 1.087 patiënten, kunnen ze vaststellen dat een combinatie van inhaleren en niét inhaleren de patiënten het beste van hun pijn af helpt.

“Terwijl alle deelnemers middels rapportage een verminderde pijn aangeven, rapporteren deelnemers die niet-inhalatie én inhalatie toedieningroutes gebruiken grotere verbeteringen in de gezondheid dan mensen die slechts gebruik maken van een enkele methode”, schrijven de wetenschappers in het onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Cannabis Research. Lees HIER verder

Een chronische ziekte is een ziekte die zeer lange tijd aanwezig is. In Nederland wordt, afhankelijk van om welke ziekte het gaat, langer dan zes weken tot zes maanden gehanteerd voor men over ‘chronisch’ spreekt. Wietolie met THC wordt bij veel diverse aandoeningen met succes ingezet. Patiënten ervaren door het gebruik van cannabisolie verlichting van symptomen en in sommige gevallen verdwijnen ze zelfs helemaal. Hierdoor neemt de kwaliteit van leven enorm toe.

Mediwietsite zet vijf chronische ziektes op een rij, waarbij wietolie effectief is in de behandeling, te weten:

  1. Wietolie bij de ziekte van Parkinson
  2. Multiple Sclerose
  3. Neuropathie, ook wel zenuwpijn genoemd
  4. Migraine
  5. Reumatische aandoeningen

Lees HIER verder

Flavonoïden zijn overal in de plantenwereld terug te vinden. Ze zijn in staat om je leven te verlengen, je te helpen een gezond gewicht te behouden en ook dragen ze bij aan het herstel van ons lichaam na blootstelling aan schadelijke stoffen (bijvoorbeeld alcohol/drug). Medicinale cannabis bevat zijn eigen flavonoïden – cannaflavines genaamd – welke veel invloed hebben op de uitwerking van dit groene medicijn.

Wetenschappers hebben recent de oorsprong van cannaflavine A en cannaflavine B opgespoord. Hierdoor kunnen ze metabolisch worden ontwikkeld, om bij te dragen aan het onderzoek naar cannabis. De reden waarom dit goed nieuws is, is omdat eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat deze cannaflavines krachtige antioxidanten zijn. Maar deze wetenschappers zijn niet de enigen die toepassingen voor cannabis-flavonoïden ontdekken… Lees HIER verder

Er zijn verschillende effecten te onderscheiden bij medicinale wietsoorten. Bovendien zullen sommige soorten voor de ene patiënt goed werken, terwijl de andere patiënt met dezelfde klachten er minder baat bij heeft. Daarom is het goed om je te realiseren dat je even zal moeten zoeken om jouw ultieme strain te vinden die aansluit bij jouw persoonlijkheid en medicinale behoeftes.

Het komt daarom neer op uitproberen welke cannabissoort de symptomen van jouw aandoening het allerbeste verlicht en jou het fijnste gevoel geeft. Maar gelukkig is er wel een aantal basisprincipes dat voor iedereen geldt! En als je deze basisprincipes kent, heb je een heel goed startpunt waarmee je al snel tot een cannabissoort of -product komt dat voldoende werkt bij het bestrijden van jouw kwaal. Lees HIER verder

Roken is niet meer van deze tijd. Gelukkig zijn al veel mensen op de hoogte van gezondere manieren om medicinale wiet te consumeren. Een hele fijne en smakelijke methode daarvoor is vaporizen. Of in het Nederlands: verdampen.

Omdat er geen verbranding plaatsvindt inhaleer je alleen cannabinoïden en terpenen en geen schadelijke rook met teer, as en roetdeeltjes. Wiet verdampen kan echter op verschillende temperaturen. Voor velen is de ingestelde temperatuur een kwestie van smaak. Maar heel belangrijk voor medicinale gebruikers: de temperatuur waarop je verdampt heeft ook invloed op het effect. Over de juiste temperatuur voor je vape lees je HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!

[openingsfoto: Wantrisna Vector/Shutterstock, voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite]
(advertentie)