(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cannabis is niet alleen goed voor je fysieke gesteldheid, maar zeker ook voor je mentale gezondheid • Mediwiet in de dagelijkse praktijk – zo doseer je THC en CBD • Prachtige video die in 10 minuten laat zien waarom cannabis de krachtigste plant op aarde is • Zware opioïde pijnstillers vormen een echte plaag, maar medicinale cannabis zou die pandemie kunnen doen slinken • Rust en ontspanning vinden in stressvolle tijden doe je natuurlijk met wiet & meditatie!

We hebben allemaal een ‘geestelijke gezondheid’. Deze betreft niet alleen degenen met een gediagnosticeerde aandoening. Het is dus belangrijk dat we maatregelen nemen om net zo goed voor onze geest als onze lichamelijke gezondheid te zorgen. Psychische aandoeningen komen immers steeds vaker voor.

Deze zijn verergerd door de stressfactoren van de coronavirus pandemie en meer recentelijk de aanhoudende crisis in de kosten van levensonderhoud. Hoewel er tot nu toe beperkt klinisch bewijs is, is er een overvloed aan praktijkgegevens. In Groot-Brittannië onthulde T21 vorig jaar dat 86% van de patiënten een verbetering in angst of depressie rapporteerde na drie maanden behandeling met medicinale cannabis.

De UK Medical Cannabis Patient Registry constateerde ook statistisch significante verbeteringen in de scores op het gebied van angst, pijn en slaapkwaliteit, evenals in de algemene kwaliteit van leven één en drie maanden na de behandeling. Lees HIER verder

Hoe doseer je THC en CBD? Het kiezen van de juiste dosis cannabis kan lastig zijn. Mensen nemen vaak te veel, omdat ze denken dat het om de hoeveelheid cannabis gaat, terwijl in feite de hoeveelheid actieve ingrediënten het verschil maakt.

Met andere woorden: de effecten zijn net zo afhankelijk van de potentie als van de kwantiteit. Eén trekje van cannabis dat 20% THC bevat, zou vier keer zoveel THC bevatten als een trekje van een andere soort met 5% THC. Met dit in gedachten kunnen diverse vragen opborrelen, zoals:

  • Hoeveel THC moet je dan consumeren?
  • Hoe vaak per dag?
  • Gelden dezelfde richtlijnen voor CBD-producten?

In dit artikel proberen we deze vragen te beantwoorden. Lees HIER verder

De cannabisplant is zo veelzijdig en nuttig dat je het bijna niet zou geloven. Toch is er niets uit deze video gelogen.

Cannabis is een plant die de kap van hout voor papier of biobrandstof drastisch kan verminderen.

Een plant met zeer gezonde zaden, die weleens een oplossing zouden kunnen betekenen voor het wereld-voedselprobleem.

Cannabis is een plant die bodemverontreiniging schoonmaakt en enorme hoeveelheden CO2 kan opslaan (nog meer dan bos).

En natuurlijk is het ook nog eens een betaalbaar medicijn voor miljoenen mensen.

Ontdek deze, en nog meer verbazingwekkende feiten over hennep en wiet in deze 10 minuten durende video. Check ‘m HIER!

Opioïden zijn zware medicijnen die uitsluitend op recept worden verstrekt voor ernstige pijnbestrijding. Bekende opiaten pijnstillers zijn oxycodon, methadon en fentanyl; middelen die pijn enorm krachtig bestrijden. Maar er kleven ook serieuze risico’s aan het gebruik van opiaten. De bijwerkingen zijn niet mals, de verslavingskans is groot en een overdosis is dodelijk.

Toch neemt het gebruik van opiaten al jaren toe. Artsen schrijven zware pijnstillers veel te makkelijk voor. Dat leidde in de Verenigde Staten al tot een heuse opioïden-epidemie. Maar ook in Nederland luidt men de noodklok.

In toenemende mate wijzen onderzoekers en patiënten een reddende engel aan: wiet als natuurlijke pijnstiller. Studies suggereren zelfs dat de pijnstillende werking van wiet voldoende is om opiaten te vervangen. Andere studies laten zien dat in gebieden waar (medicinale) cannabis legaal is, minder opiaten worden gebruikt. Zijn al deze credits voor wiet terecht? Kan wiet opioïden vervangen en de crisis bestrijden?  Lees HIER verder

Wil je absoluut ‘zen’ door het leven gaan? Dan zou je eigenlijk 20 minuten per dag moeten mediteren. Tenzij je een erg druk en stressvol leven hebt, want dan ben je er wel een uur zoet mee. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, die tijd inplannen. En mediteren moet je leren. Om je hoofd te kunnen legen, moet je namelijk jouw to-do-lijst loslaten, de zorgen van morgen opzij zetten en niet stilstaan bij gênante dingen die je zijn overkomen.

Je gedachten loslaten is stap één bij mediteren. Als je merkt dat het je moeite kost om dat te doen, overweeg dan cannabis bij mediteren. Wiet heeft het talent om de geest in een focus te brengen, zeker in combinatie met meditatietechnieken. Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Duizenden mensen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: KANGWANS/Shutterstock. Voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite.nl]
(advertentie)