(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De winst voor cannabisliefhebbers bij de tussentijdse verkiezingen vorige week in de VS, viel met 2 uit 5 staten die voor legalisering van recreatieve wiet stemden iets tegen. Neemt natuurlijk niet weg dat er inmiddels al 21 staten zijn (van de 50) waar dit het geval is. En medicinale cannabis is al in 39 staten legaal. Toch blijft het federale cannabisverbod als een donkere wolk boven de Amerikanen hangen. Het wereldwijd actieve persbureau Reuters maakte er een interessante video over.

Veel staten met legale wiet, maar landelijk is alles verboden

Doordat cannabis in de VS landelijk nog altijd in de zwaarste drugscategorie valt, is de legale cannabisbranche er eentje die je gerust gecompliceerd kunt noemen. Weliswaar een dikke miljarden business, maar dan wel eentje waarin uitsluitend cash geld rond gaat (wat voor veel risico’s en overvallen zorgt). Over de grenzen van de 50 staten heen geestverruimende handel drijven is eveneens verboden, hetgeen veel bedrijven uiteraard nogal beperkt en op onnodige kosten jaagt. En dan hebben we het nog niet over de vele eisen en regels waarmee legale cannabisondernemers worstelen, tegenover een zwarte markt die kan doen en laten wat zij wil…

[kaart met dank aan MJBizzDaily]

Kortom, er valt nog flink wat te winnen in het land van de onbegrensde mogelijkheden. In deze Reuters-video, door het persbureau ‘Marijuana State of the Union’ genoemd (de State of the Union is de Amerikaanse troonrede zeg maar) komen deskundigen uit de cannabiswereld aan het woord hoe het nu verder zou moeten met wiet in de Verenigde Staten. Interessante kost, ook voor ons achter de Amerikanen aanhuppelende Europeanen!

(advertentie)