(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Terwijl de binnenkweek in Nederland in volle gang is, dalen we nog één keer af naar Turkije om te zien wat  Manifesto’s buitenwiet heeft opgeleverd. In ieder geval genoeg om de Turkse winter te overleven, want het knipafval is ruim voldoende voor een paar flesjes heilzame wietolie. 

Hoewel het hier in Turkije veel langer blijft zomeren dan in Nederland, zit het buitenwietseizoen van 2019 er inmiddels ook voor mij op. Op het hoogtepunt van de zomer was het hier eigenlijk veel te heet om fatsoenlijk wiet te kunnen kweken. Maar de nazomer heeft veel goed gemaakt, zoals je ook al in mijn vorige kweekverslag hebt kunnen lezen.

Dat was ongeveer anderhalve maand geleden; door een storm was toen net de eerste tak afgebroken. Gelukkig was de wietplant in kwestie nagenoeg uitgebloeid, en dus heb ik de afgebroken top rustig laten drogen. Het resultaat was erg smakelijk en gaf me een heerlijke high. Wauw, ik ben een tevreden mens!

275 gram puur geluk

Twee weken nadien heb ik de resterende planten geoogst, en ook deze weer geknipt en ondersteboven opgehangen om te laten drogen. Bij het knippen heb ik de bladeren opgevangen en gesorteerd, gedroogd en verpulverd in een glazen pot gedaan, met de bedoeling om er wietolie van te maken.

De oogst van 2019 was uiteindelijk 275 gram heerlijke sterke wiet. Niet slecht van 4 planten, en hoewel het misschien geen kilo’s zijn is het voor mij 275 gram puur geluk. Hiermee kom ik de winter en volgend voorjaar zeker door. Het bewaren van het geheel doe ik in glazen potten, die ik af en toe belucht door de pot open te laten voor een korte tijd (burpen). Verder staan de potten in het donker en ik heb goede hoop dat het daar wel goed blijft tot het laatste topje.

Wietolie met paardenbloem olie

Afgelopen jaar had ik het voor het eerst geprobeerd om met alcohol wietolie te maken. Het resultaat met olijfolie verdund was zeer goed! Ik ben nog niet door die kleine voorraad olie heen maar verschillende vrienden en ook mijn vrouw vinden de olie aangenaam. Hoofdpijn en stress verdwijnt als sneeuw voor de zon, en het is een goede manier voor hen die niet willen roken.

Dit jaar heb ik andere olie gekocht om mee te verdunnen: paardenbloem olie! De paardenbloem komt het eerst voor in medicinale boeken uit China uit de 7e eeuw, en bevat een hele lijst aan werkzame stoffen. En daarmee dacht ik een zeer fijne combinatie te kunnen verkrijgen, door gezonde olie en gezonde thc-cbd olie te maken.

Zo gezegd zo gedaan; ik had twee potten met bladeren. Eén met de restanten van de grote bladeren, en één met het fijne knipwerk (suikerblaadjes, red.). Deze laatste is een mindere hoeveelheid had maar die zou wel sterker moeten zijn door de grotere hoeveelheid kristallen. Ik ben begonnen met de pot met grotere bladeren om er weer in te komen. Het ging vrij goed en heb er uiteindelijk een klein potje olie mee kunnen vullen.

De andere – sterkere – partij leverde ondanks dat het minder was eenzelfde hoeveelheid wietolie op. Meer kristallen die ook sterker zal zijn; ik heb een 1 op 5 verdunning gebruikt. Het resultaat is een lekkerdere olie in totaal 35 gram verdund. De smaak is niet zo sterk als de olijfolie, verder is er een lekkere high die opkomt na +/- 30 minuten. Deze olie is niet zo sterk als die van vorig jaar maar werkt wel heerlijk relaxend, en het hoeft voor mij ook niet puur om een high te gaan. Denk dat door de combinatie met de paardenbloem er een zeer sterke medicinale olie ontstaat, die goed voor het lichaam is.

Puur natuur in 2020

Ook met dit resultaat ben ik weer een zeer tevreden Manifesto. Het centrale thema van volgend jaar zal zijn: puur natuur! Ik wil weer ongeveer 4 tot 5 dames grootbrengen op natuurlijke wijze. Geen lampen of extra toegevoegde bemesting dus.

Het enige waar ik voor zal zorgen, is dat ze in een supergoede bodem terecht komen. Hiervoor maak ik mijn eigen compost van etensresten uit de keuken, van eierschaal tot koffieprut en oude schillen en dergelijke. Deze compost zal ik vermengen met koeienmest en kokosturf. Dit moet dan resulteren in een supergrond waaruit de planten gedurende de hele groei- en bloeifase genoeg mineralen op kunnen nemen.

Dit, in combinatie met een volle zon (die vaak zelfs wat té heet zal zijn) hoop ik in ieder geval weer eenzelfde resultaat te krijgen, al is dat natuurlijk ook afhankelijk van welk wietsoort ik ga kweken. Maar zoals het er nu naar uitziet zal ik zowel indica’s als sativa’s een kans geven. Als het goed is zouden sativa’s beter geschikt zijn voor het toch wel tropische zomerklimaat hier.
Ik wens jullie stoners verder allemaal een goede kerst en alvast een gelukkig nieuwjaar, en wie weet ben ik volgend jaar weer terug met nieuwe kweekverslagen vanuit Turkije.

Groet, Manifesto

(advertenties)