(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Misschien heb je in het verleden weleens van de sativa dominante Silver Pearl genoten. Deze zoete kruising tussen Early Pearl, Skunk en Northern Lights #5 en een van de grote klassiekers op wietgebied, is onlangs door Green House Seeds onder handen genomen. Met Lost Pearl als resultaat: een kort bloeiende indica dominante strain, en een van de fruitigste soorten uit de catalogus van het zadenbedrijf.

Silver Pearl werd oorspronkelijk aan het begin van de jaren ’90 door Sensi Seeds geproduceerd, maar die leveren de wietsoort tegenwoordig alleen nog als White Label op WeedSeedShop. Green House Seeds heeft Silver Pearl onlangs echter met zichzelf teruggekruist om de IBL (Inbred Line) strain Lost Pearl te maken. Aan de creatie van de nieuwe soort is dus geen enkele andere wietsoort toegevoegd. Toch is Lost Pearl een heel andere wietsoort geworden.

Papaya’s en aardbeien

Lost Pearl is om te beginnen 70% indica dominant in plaats van sativa dominant. Green House selecteerde hiervoor de fruitigste fenotypes uit hun persoonlijke voorraad zaden uit de jaren ’90. Met name de planten met de sterkste papayageur werden gebruikt om mee terug te kruisen, waardoor Lost Pearl een van de zoetste en fruitigste wietsoorten is geworden, op de menukaart van Green House Seeds.

De geuren van Lost Pearl doen denken aan zoet en exotisch zomerfruit zoals aardbeien en papaya’s. Wanneer he de wiet na het drogen proeft, dan vertaalt het fruitige geurtje goed door in de smaak, met lichte aardse ondertonen op de achtergrond.

Commerciële potentie

Nóg een fijn voordeel van de nieuwe Lost Pearl, is dat de wietsoort lekker snel klaar is met bloeien. Ze bloeit namelijk slechts 7 tot 8 weken, en geeft een gemiddelde tot grote opbrengst. Dit maakt de wietsoort een goede keuze voor kwekers die graag een onsje meer hebben, oftewel een fijne soort voor de commercie. Zeker ook omdat de toppen bedekt zijn met een dikke korts met trichomen, wat ook niet zo gek is aangezien de originele Silver Pearl door sommigen ook gezien wordt als de eerste ‘witte’ wietsoort.

Lost Pearl planten hebben een gemiddelde hoogte en strekken niet te veel. De hoge concentratie aan hars maakt de wiet bij uitstek geschikt om concentraten of hasj van te maken. Het effect van de wiet is snel te voelen, en geeft een lekkere lichamelijke ontspanning terwijl je toch helder genoeg van geest blijft om nog het een en ander te ondernemen.

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: Silver Pearl (IBL)
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 7 – 8 weken
  • Geur/smaak: zoet, zeer fruitig, lichte aardse ondertonen
  • Effect: snel voelbare lichamelijke ontspanning, helder van geest
  • Zadenbedrijf: Green House Seeds
(advertentie)