(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ach Nederland, je zou er een boek over kunnen schrijven. Dat doen we dus mooi niet, wel droppen we een kwisvraag: wat denk jij nou dat het Openbaar Ministerie in ons land eist tegen een gast die op grote schaal wiet verkocht aan kinderen tussen de 13 en 18 jaar oud?!

Over naar de rechtbank van Groningen waar de 20-jarige cannabis wederverkoper uit Haren zich maandag mocht komen verantwoorden. Officieel wordt de softdrugs dealer ervan verdacht dat hij in oktober 2015 op vrij uitgebreide schaal wiet verpatste aan klanten die volgens de geldende Opiumwet bij lange na nog niet de 5 gedoogde grammetjes op zak mogen hebben, ofwel kinderen.

Wiet verkocht aan 75 kinderen

Al meer dan 75 stuks van zojuist genoemde mensensoort zijn inmiddels een keer langs geweest bij bureau HALT, grotendeels dankzij de contactgegevens die de politie vond in de telefoon van onze wiethandelaar. De arme schapen moesten een leerprogramma doorlopen – speciaal voor hen opgezet ook nog eens – dat ‘hen bewust moet maken van de gevaren van het gebruik van softdrugs’ en herhaling van deze kwalijke gang van zaken moet voorkomen.

Je zou dus ook best kunnen concluderen dat er aan kinderen die willen blowen geen gebrek is in Haren, maar zo zit onze maatschappij natuurlijk niet in elkaar, gekkie.

Barbertje moet hangen

Nee, deze verderfelijke figuur die het waagt tere kinderlongetjes te vervuilen met drugs moet hangen! Figuurlijk dan natuurlijk, want echt iemand ophangen hebben we al anderhalve eeuw niet meer gedaan in dit liberale kikkerlandje (*ahum) Nou, komen we onderhand eens bij die kwisvraag of hoe zit dat? Zeker en vast:

Wat is de eis van het Openbaar Ministerie tegen deze dealer die aan bijna honderd minderjarigen – 13 tot 18 jaar oud – wiet verkocht?

[pauzeplaatje om de spanning op te voeren… oh ja, de openingsfoto is van Marko Stamenovic/Shutterstock]

pp

Antwoord: de openbaar aanklager eist tegen de wietdealer een werkstraf van 200 uur, en een gevangenisstraf van drie maanden, uiteraard geheel voorwaardelijk…
(advertenties)