(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hobbykwekers die nou ook wel eens willen profiteren van de explosief snelle groei en hoge oogsten van hydrokweken, kunnen dat zonder al teveel aanpassingen doen met de kokosproducten van Canna. Als een van de eerste voedingsbedrijven maakten zij hoogwaardige gespecialiseerde kokosvoeding en substraten.

Ook beginnende hydrokwekers kunnen heel goed hydrokweken op kokos. Canna heeft er zelfs een voeding voor ontwikkeld die je gedurende de hele cyclus kunt geven. Daarmee hoef je in de bloeifase dus niet over te schakelen op een aparte bloeivoeding, en dat is dus weer een flesje minder om je druk over te maken. We hebben het over Canna’s Coco A & B, een tweecomponenten plantvoeding voor planten op kokos. Omdat bepaalde stoffen in geconcentreerde vorm met elkaar reageren zitten ze in aparte flessen. Kort voor gebruik vermeng je het voedingswater met Coco A en Coco B.

canna-coco-a-b-1l

Canna Coco A + B, genoeg voor een heel plantenleven op kokos.

Wanneer je Coco A & B gebruikt in combinatie met Canna’s Coco kokossubstraat is het niet nodig om voor de bloeifase een aparte fles voeding te kopen. In het begin van het leven van je plant houdt het substraat de bloei-elementen uit de voeding namelijk vast. Langzamerhand raakt het substraat ermee verzadigd en wanneer de plant ze in de bloeifase nodig heeft, zijn ze gemakkelijk voor de wortels beschikbaar. Het kokossubstraat werkt dus als het ware als een soort voedingsvoorraad voor de plant.

In 3 stappen voeden met Coco A & B

Stap 1 – Schud de flessen voor gebruik even goed door.
Stap 2 – Meng voeding uit fles A en B met water in het voedingsvat. 40 milliliter A en 40 milliliter B per 10 liter water. Begin met voeding A en roer het voedingswater goed door. Voeg daarna B toe en roer het nog eens goed door. Na een paar uur rusten kun je de pH waarde op peil brengen, aanbevolen wordt een zuurtegraad van 5,2 tot 6,2. De EC- of voedingswaarde zal dan tussen de 1,2 en 2,3 liggen. Dit is de EC-waarde van de voeding en die van het gebruikte (kraan)water bij elkaar opgeteld.
Stap 3 – Geef de planten 1 tot 3 keer per dag voedingswater en zorg ervoor dat er een drainage is (water dat onderaan de potten weer wegloopt) tussen de 10 en 20%. Dit is zo’n 4 tot 6 liter voedingswater per vierkante meter per dag bij een intensieve teelt.

Oh ja, Canna’s kokossubstraat en Coco A en B koop je natuurlijk gewoon bij een tuincentrum bij jou in de buurt.

(advertenties)