(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

RollingStoned Top 50 # 11  Wiet kweken in Nederland anno 2016 is eigenlijk ook een voortdurend kat-en-muis spelletje met de politie. Pakken zij hier een wietplantage dan beginnen ‘wij’ daar gewoon een nieuwe. Maar opletten en je hobby goed verborgen houden blijven altijd essentieel. In het kader van dat laatste scoorde deze wietkwekerij in Eindhoven bijzonder goed bij jullie, en dat zal alles te maken hebben met de locatie: een viaduct. En met het feit dat toen de politie kwam de wiet al geoogst was!

Hoe ze het flikken weten we niet, maar in Eindhoven – toch al de gekste, nietwaar – wisten handige wiettelers een kwekerij met 500 planten te installeren in het viaduct van de A2. En toen de politie erachter kwam was de oogst al binnengehaald…

 

Nee, geen zwervers, duiven of zelfs skaters die het A2 viaduct bij het Beatrixkanaal in Eindhoven ‘ontheiligen’, maar wietkwekers. En niet zomaar een stel prutsers, want het vergt lef, deskundigheid en een stel stalen ballen om IN het viaduct een ruimte te prepareren waar liefst vijfhonderd wietplanten groeien en bloeien. En om de stroom doodleuk af te tappen van de genoemde snelweg A2!

v2

Via hoogwerker naar binnen

Dat de operatie toch ontdekt is, komt door iets te oplettende medewerkers van een ingenieursbureau. Hoewel zij met een standaard onderhoudscontrole bezig waren, konden ze nadat ze een luik in het viaduct hadden geopend moeilijk om de wietplantage heen, zogezegd.

v3

Wietvogels gevlogen

Via een boot met een hoogwerker erop (!) wist de gewaarschuwde politie vervolgens definitief een einde aan dit spectaculaire kweekavontuur te maken. Maar helaas pindakaas voor onze blauwe vriendjes, de 500 dames waren al naar de kapper geweest… In arren moede hebben ze toen maar bijgaande foto’s gekiekt.

Eindhoven de gekste, we horen het je zeggen 😉

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)