(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Niemand minder dan rapper Donnie a.k.a. Maradonnie – je kent ‘m wel van de gokreclame op tv – geeft vanaf nu op YouTube les in paprika’s kweken. Jazeker, met hulp van het Nederlandse voedingsmerk Canna presenteert het social media-kanon 10 afleveringen van ‘Donnie’s Plantjes’. Het gehele proces komt aan bod, maar zoals altijd beginnen we met deel 1 dat nu online staat.

Hilariteit in de wondere plantenwereld

Dat rapper Donnie niet spuugt op een toppie wisten we al langer, maar dat hij nu nog meer vaderlandse onderdanen de fijne kneepjes van het planten kweken bijbrengt… dat is toch wel een leuke verrassing. Zeker omdat hij geholpen wordt door de mensen van Canna en daar zit een hoop ervaring met het laten groeien van ’s lands favoriete groenten.

‘De webserie leert de kijker de fijnere kneepjes van het thuiskweken, een bezigheid die door corona aan populariteit heeft gewonnen’, schrijven de makers ons. ‘In tien absurdistische, wilde afleveringen vind je op hilarische wijze je weg in de wondere wereld van planten, stekken en oogsten.’

Canna kan er zelf ook wel wat van

Dat belooft dus wat! Canna is al dertig jaar een producent van hoogwaardige meststoffen en substraten voor snelgroeiende planten en zeker geen onbekende naam voor de thuisteler die dol is op verse groenten of fruit uit eigen (binnen)tuin.

De lockdown en het thuiszitten als gevolg van de coronapandemie hebben een volledig nieuwe groep mensen, veelal millennials, geïnteresseerd in de thuiskweek weten ze bij het bedrijf. Met ‘Donnie’s Plantjes’ wordt die interesse omgezet in keiharde actie door mensen te inspireren om zelf aan de slag te gaan met het planten, stekken en verzorgen van ‘bijvoorbeeld pompoen-, paprika- en peperplantjes’ stelt Canna.

‘Donnie’s Plantjes’ telt 10 afleveringen: van zaaien tot oogsten

In tien afleveringen neemt de goudgelokte Donnie je mee op kweekreis: van zaaien en stekken tot voeden en oogsten. Hij krijgt daarbij hulp van een wilde crew aan menselijke en niet-zo-menselijke handlangers, zoals een grofgebekte, vleesetende plant, de ‘zaadmeester’, een onhandige docent die Donnie bijschoolt in het thuiskweken én Oma Wietske: een durfal op leeftijd die nét iets te veel van de medicinale recreatie houdt…

‘Donnie’s Plantjes’ is om de week op donderdagavonden om 20:00 op het YouTube kanaal van Canna Nederland te zien (en we zijn officieel vorige donderdag 8 april van start gegaan 😉  In de eerste aflevering hieronder gaan we uiteraard beginnen met Donnie’s zaad:

https://youtu.be/zCrLkvC6VFs

(advertenties)