(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voordat onze jongere landgenoten echt mogen dromen over rondrijden in een Mercedes AMG, moeten ze zich met een scooter bewijzen op straat. Zo ook in Groningen. Over naar de plaatselijke Paterswoldeweg voor wat educatief politienieuws in dezen.

Eigen schuld en dus een dikke bult

Ook dit (cannabis)verhaal begint weer eens met een actie – door de scooterrijder in dit geval – die best te voorkomen was geweest: te hard rijden. En dat ook nog eens recht in de armen van de politie Groningen-Zuid, die daar op de Paterswoldeweg niets anders hoefde te doen dan het (stop)handje omhoog te takelen om deze snelle vis te kunnen vangen.

Op Instagram maakte de politie vrijdag al melding van het voorval dat dinsdag had plaatsgevonden, en daarbij werd er nóg een vermijdbare oorzaak van falende wietmensen bekend: zenuwen.

Goedgevulde buddyseat

Lees maar even mee: ‘Wij hebben ons dienstvoertuig gekeerd en de bestuurder een stopteken gegeven. Tijdens de controle leek de bestuurder erg zenuwachtig. Wat wij vervolgens in de buddyseat aantroffen verklaarde waarom…’

Ja hoor, die voel je al aankomen: iets met drugs. En om dat niet beter te maken, ook nog iets met wapens. Afijn, kijk zelf maar even naar de foto van de goedgevulde buddyseat die de Groningse politie openbaar maakte:

Je ziet geen mes zeg je? Dan zoomen we toch even verder in:

Krom praten wat recht is…

Het vervolg kun je wel raden: meneertje de zenuwachtige bestuurder wordt gearresteerd voor het overtreden van twee wetten: de Opiumwet en de Wet wapens en munitie.

Overigens is het mes dat je hierboven ziet eigenlijk helemaal niet verboden. Maar op typisch Nederlandse wijze – denk gedoogbeleid en zo – toch ook weer wel. Ach weet je wat, we geven de politie eens het laatste woord:

(advertentie)