(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ze gaan stug door, corona en president Trump negerend, de Mexicaanse wietsmokkelaars. En dus was het ook wachten op hun volgende originele manier om de brick weed van Mexico naar de VS te krijgen. Welnu, dat is gelukt. Tenminste, dat originele smokkelidee. De smokkel zelf vorige week mislukte daarentegen faliekant.

Creabea narcos in Mexico

In de zeven jaar dat CNNBS nu in de lucht hangt hebben we al veel over de creatieve capaciteiten van de Mexicanen geschreven. Helemaal als ze dat aangeboren talent aanwenden om drugs te smokkelen, nog zo’n activiteit die diep in de volksaard verankerd is. Uit het blote hoofd noemen we watermeloenen, kokosnoten en hout voor de open haard met speciale inhoud, en een enorme katapult waarmee niet-vermomde pakken wiet van 45 kilo over de grensmuur van Trump konden worden geschoten.

Vorige week kwam er weer een aardige poging bij. Eén van de talrijke Mexicaanse drugskartels stuurde een flinke lading wiet – verpakt in op de kop af 1.017 pakken – richting de noorderburen verstopt in… wc-potten!

LEES OOK:  Mexicanen hardleers met wietwatermeloenen

World Trade Bridge – maar niet voor wiet

Maar ja, jammer genoeg voor alle ijverige, creatieve Mexicaanse smokkelaars kennen ze bij de U.S. Customs and Border Protection hun pappenheimers a.k.a. buren wel. Agenten van het Office of Field Operations wisten op 2 oktober de lading pleepotten feilloos eruit te pikken toen die over de World Trade Bridge werd vervoerd. Die beruchte brug verbindt het Mexicaanse Nuevo Laredo in Tamaulipas met het Amerikaanse Laredo in de staat Texas.

Nou is het misschien ook wel een beetje opvallend als er een tractor vanuit Mexico aan komt tuffen –  een 2015 Freightliner om exact te zijn – met als lading achter de tractor een enorme ‘commerciële lading toiletten’. En dus moest het Mexicaanse gevaarte mee voor extra controle.

De meer dan duizend pakken wiet die de Amerikanen uit de Mexicaanse plees peuterden…..

Meer dan zesduizend kilo wiet door het potje putje

De grensagenten haalden er wat snuffelhonden bij, en de lading werd ook nog eens extra onder de loep genomen door middel van een ‘non-intrusive imaging system inspection’. Het resultaat dat uit de toiletpotten kwam gerold: 1.017 pakken dus met in totaal 13.744 pounds ofwel 6.234 kilo wiet. ‘De narcotica heeft een geschatte straatwaarde van 2,35 miljoen euro’, aldus de Amerikaanse grensbewaking.

Zoals te doen gebruikelijk wanneer politieagenten waar ook ter wereld wiet afpakken, zijn ze er zelf heel erg trots op. Zo ook Andrew Douglas, die de baas is van de grenspost in Laredo. Sluiten we met zijn quatsch quote dan dit zeikverhaal maar passend af:

“As our frontline CBP officers at World Trade Bridge seek to facilitate lawful commerce in the midst of the COVID-19 pandemic, they maintain a robust enforcement posture and that vigilance and attention to detail resulted in the seizure of more than six and a half tons of marijuana hidden within the commodity”

(advertenties)