(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is de Amerikaanse Border Patrol een raadsel hoe ze het geflikt hebben, maar Mexicaanse drugssmokkelaars hebben in één klap een enorm pakket wiet van 100 pounds over de grens geschoten. In  Arizona, waar president Donald Trump een dag van tevoren op bezoek was om opnieuw te beloven dat die anti-Mexicanen muur er echt gaat komen!

Vliegende wiet

Het moet een vreemde gewaarwording zijn geweest voor de grenswachten in het zuiden van de staat Arizona, toen ze woensdag op de beveiligingscamera’s een enorm pakket door de lucht – en over de grens tussen Mexico en de VS – zagen vliegen. Dat het geen Noord-Koreaanse raket was oké, maar wat was het dan wél?!

Het bleek een enorme bundel in plastic verpakte Mexicaanse brick weed, jazeker. Honderd pounds zwaar, ofwel 45 kilo en volgens de autoriteiten goed voor een handelswaarde van 48.000 dollar.

Katapulten en luchtkanonnen

Het geestverruimende pakket werd dus over het bestaande, al best hoge grenshek gelanceerd, iets dat volgens  woordvoerder Stephanie Dixon van Border Patrol steeds vaker voorkomt. En dat is een ‘gevaar voor nabij wonende burgers en bedrijven vanwege hun gewicht’. Volgens Dixon is er zo al eens een Mexicaanse wietbom in een hondenhok terechtgekomen…

Het is nog een vraag waarmee de smokkelaars hun enorme plastic wietraket hebben gelanceerd. In het verleden zijn er in ieder geval al katapulten en hogedruk-luchtkanonnen gebruikt. Het exacte aantal vliegende smokkelgevallen weet Dixon niet, maar ze stelt: ‘Niet alleen is het een illegale activiteit maar het is ook extreem gevaarlijk voor het publiek.’

De muur van president Trump

Grappig is dan wel weer – in onze ogen tenminste – dat het incident precies één dag na het bezoek van president Donald Trump aan zuid-Arizona plaatsvond. Tijdens dit bezoek hamerde de twitterkoning erop dat die hoge muur van hem toch echt gebouwd moet en gaat worden om de ‘toestroom van drugs uit Mexico te stoppen’. Hahaha.

Ook best grappig is dat er al lang hoge hekken staan op dit moment aan de Amerikaanse grens, tussen de 5,5 en 7 meter hoog! Die omzeilen de smokkelaars nu dus al met gemak door hun exportproducten simpelweg eroverheen te schieten. Critici van Trump stellen dan ook dat zijn muur ‘weinig zoden aan de dijk zet om gelijksoortige pogingen te stoppen’.

 

(advertenties)