(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In Nederland gebeuren veel rare dingen, dat hoeven we jullie natuurlijk niet te vertellen. Maar zo af en toe doen ‘jullie’ ook iets raars met wiet en dan kunnen we er niet omheen. Zoals de badkuip van een stel in Diemen die op spectaculaire wijze onjuist werd gebuikt!

Dronken, knokken, badderen

Het regende eigenlijk vreemde wietberichten de laatste dagen nu we er goed over nadenken. Een dronken vrouw werd in Broek in Waterland (waar ze dus niet alleen water hebben haha) van de weg geplukt, en leidde vervolgens de politie rechtstreeks naar de wietkwekerij in haar huis. En niet ver daar vandaan eindigde een kweekavontuur omdat de bewoners met elkaar gingen knokken en zo de popo over de vloer kregen.

Maar van bovenstaande incidenten kiekte de politie helaas geen plaatjes, dus kozen wij nóg een ietwat vreemd bericht over een stel in Diemen, dat de badkuip in huis niet gebruikte om eens lekker nat te chillen…

‘Stankoverlast’

Vrijdag begon het ineens nogal te meuren rondom het huis van de man en vrouw. Ja, nogal logisch als ze nooit in bad gaan zul je zeggen, maar het betreft hier de zeer beroemde en beruchte geur van… wiet.

Te veel van het goede voor sommige omwonenden, die dus zoals het rechtgeaarde landverraders betaamt direct de politie belden. Ook de opgetrommelde smerissen herkenden de ‘stankoverlast’ en even later overvielen ze – met een machtiging van de hulpofficier van justitie – het huis. Of zoals ze dat zelf eufemistisch noemen op hun Facebook-pagina: ‘Daar werden wij ontvangen door de bewoners’.

Kilo’s wiet door het afvoerputje

Heel erg goed was de stinkende oorzaak niet verstopt trouwens, want – en daarmee is dit vreemde verhaaltje rond – in de badkuip van het stel badderde een grote hoeveelheid wiet in plaats van plastic led-eendjes. Uiteindelijk bleek het zelfs 6,5 kilo te zijn, wat in deze schrale tijden aan de achterdeur van een coffeeshop toch al snel 20 to 25 grijs-zwarte ruggen moet kunnen opleveren.

Soit. Dat gaat niet gebeuren, want de wiet is door de politie in beslag genomen en het stel is aangehouden. Je zou dit alles dus kunnen samenvatten met het aloude gezegd dat het ‘kind met het badwater is weggegooid’…

(advertenties)