(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Haal de beschuit met muisjes maar uit de kast, want Dokter Groen heeft deze week tien gezonde meisjes op de wereld gezet! Hij legt uit hoe dat eigenlijk altijd lukt, én stelt je voor aan Dennis die deze week het gast-kweekverslag schreef over de SCROG van twee prachtige Critical Kush planten. 

Mijn nieuwe kweekronde is met de geboorte van tien gezonde meiden officieel begonnen. De zaden zijn gepoot en alle tien de plantjes hebben hun zaadhuls inmiddels afgeschud. Ik zal jullie zo vertellen hoe en wat ik precies gedaan heb, en waarom zaden ontkiemen eigenlijk nooit hoeft te mislukken. Daarna gaan we over naar het kweekverslag dat Dennis me opstuurde. Hij is daarmee de derde en laatste winnaar van de Dinamed CBD only en de Candy Dawg Kush wietzaden.

Wietzaad poten

Het poten van de zaden is een gemakkelijk klusje wanneer je de zaden zoals ik tussen natte koffiefilters ontkiemt. Alle wortels groeien netjes en recht naar beneden zodat je niet van die rare kronkels in de grond hoeft te stoppen.

Ik begin het poten met het vullen van tien kleine potjes aarde. Hiervoor gebruik ik gewone potgrond van de Albert Heijn, het is toch maar voor een week of twee. Ik druk de aarde hierbij lekker stevig aan, dat mag best. Als je goed op de foto’s kijkt, zie je dat ik vijf iets grotere en vijf iets kleinere potjes heb. De Dinamed CBD zitten in de grotere potjes en de Candy Dawg Kush zitten in de kleinere potjes. Het is makkelijk om ze uit elkaar te houden.

Vervolgens neem ik een satéprikker en prik ik een klein gaatje in de aarde. Met een theelepel pak ik dan voorzichtig de zaden op en drop ik ze in het gaatje. Let op dat de zaden hierbij niet onder de aarde terecht komen, maar eigenlijk precies voor de helft in de grond zitten.

Wanneer ik alle zaden in de aarde gedaan heb, geef ik ze nog geen water. De aarde komt zo uit de zak en is al vochtig genoeg. Het enige wat ik doe is even de bovenste laag aarde licht besproeien en dan plaats ik ze in een simpele propagator. Zodra ze boven de grond zijn en uit hun zaadhulsjes komen, verwijder ik het deksel van de propagator ook meteen. Zaailingen hebben namelijk geen hoge luchtvochtigheid nodig, dat is nodig alleen voor het ontkiemen, langer niet.

Dennis’ scrog: 2 x Critical Kush, 100 Watt Hans Panel led

Na het stoppen met roken van sigaretten was ik nog niet klaar om te stoppen met stoned zijn. Hiervoor heb ik een vaporizer aangeschaft en al gauw bleek dat ik dit met wiet een stuk lekkerder vond dan met hasj. Dat is mooi, want nu heeft het eindelijk zin om zelf te gaan kweken dacht ik. Zo gezegd, zo gedaan, maar het mocht niet opvallen, gezien of geroken worden door mijn vriendin.

Wij wonen in een appartement op de derde (en bovenste) verdieping. Een eigen kast bouwen welke op het balkon kan staan en daar niet opvalt was daarom de beste keuze. Na wat uitzoekwerk heb ik gekozen voor een Hans Panel 100 Watt ledlamp mede vanwege het geringe stroomverbruik en warmteontwikkeling.

Deze kast geeft mij een oppervlakte van 30 x 60 cm, hier heb ik twee 11-liter potten met aarde in gezet. Toen de twee Critical Kush zaadjes erin laten groeien en flink scroggen.

De potten hebben altijd op een schotel gestaan en de planten hebben altijd water gekregen door de schotel te vullen. De gedachte hierachter was dat de wortels dan naar beneden op zoek gaan naar water waardoor ze groot en sterk zouden worden. Na drie weken heb ik de klok omgezet naar 12/12. De scrogrekjes waren nog nauwelijks gevuld maar ik kon mijn enthousiasme niet langer bedwingen.

Na twee weken werden de eerste bloeiharen zichtbaar en vanaf toen ben ik nog ongeveer twee weken doorgegaan met vastbinden van de takken. In deze tijd zijn de planten nog aardig gegroeid en zijn de scrogrekjes toch nog aardig gevuld geraakt. Omdat ik de kast verdeeld heb ik een voorgroeideel en een bloeideel heb ik niet heel veel ruimte in de hoogte voor de planten.

Na ongeveer zes weken bleken de scrogrekjes toch nog aardig gevuld te zijn en waren er ook al aardig wat toppen te zien. De planten heb tijdens de groei- en bloeifase enkel dezelfde Hy-Pro voeding gekregen.

Ondanks dat de zaadjes uit hetzelfde doosje kwamen, waren het toch niet helemaal dezelfde plantjes. De rechterplant is altijd wat groter geweest dan de linker. Zij is wat eerder gaan bloeien en is ook eerder geoogst. Op 24 september is deze plant omgegaan en vandaag blijkt dat hier ongeveer 40 gram droge wiet vanaf is gekomen. Hier heb ik inmiddels al 5 gram van geprobeerd en het werkt prima 😉 De rest zit in een weckpot om te curen.

De linkerplant heeft altijd een wat lichtere kleur groen gehad en deze lijkt ook veel meer en veel plakkerigere trichomen te hebben. De linker plant is vandaag geoogst en gaf een nat gewicht van 126 gram. Ik hoop dat ik hier ongeveer 50 gram aan droge wiet aan overhou. Je begrijpt wel dat ik erg veel zin heb om deze te gaan proberen 😀 Voorlopig hangen ze nog even ondersteboven en zal mijn geduld nog even op de proef worden gesteld.

Over het eindresultaat ben ik zeker tevreden voor een eerste keer. In de voorgroeikamer staat inmiddels alweer enige weken een Blueberry voor te groeien. In de bloeikamer staat nu de derde Critical Kush, deze heeft de hele zomer buiten gestaan en is ook gescrogd, deze wordt nu onder de lamp afgebloeid. Zo blijf ik lekker bezig en ook nog tabaksvrij!

Groeten van Dennis

(advertenties)