(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorige week kon je op CNNBS genieten van de mooiste oogstepunten van 2023. In die lijst staan maar liefst drie mooie oogsten van Runtz x Layer Cake, maar volgend jaar zul je de plant er niet meer in aantreffen. Na lang twijfelen maakt de kweekdokter namelijk een einde aan de serie, en killt hij zijn langst levende wietplant. R.I.P. Runtz x Layer Cake…

Het is voorbij voor Runtz x Layer Cake lieve lezer. Na lang twijfelen heb ik de plant vandaag omgehaald. Ik heb deze week nog geprobeerd om weer wat levenskracht in de plant te krijgen maar dat was tevergeefs. Na drie keer reveggen en oogsten was de plant op. De stammen waren oud en verhout, de nieuwe takjes werden allemaal paars en de blaadjes bleven lichtgroen en klein.

Warme voetjes…

Na mijn verslag van vorige week kreeg ik nog een tip die misschien zou kunnen werken. Het voedingswater was inderdaad nogal koud, dus misschien stagneerde de groei wel daardoor. Even kreeg ik weer wat hoop, dus verruilde ik de waterkoeler voor mijn aquariumverwarmer. De koeler gebruik ik zomers om het voedingswater onder de 21 graden te houden, en de verwarmer gebruik ik in de winter zodat het water niet kouder dan 20 graden wordt.

Het mocht echter niet baten, ook met warmere voetjes trok de levenskracht niet terug in de oude dame. En dus heb ik de knoop vanmorgen maar doorgehakt en de plant van het leven beroofd. Daarvoor moest ik eerst alle dikke takken losknippen en het scrogrek verwijderen. Vervolgens kon ik eindelijk eens goed kijken hoe het de wortels in het netpotje eruit zagen.

De hoofdstam van Runtz x Layer Cake was zo dik geworden dat de plant muurvast in haar potje geklemd zat. Het potje zelf zat op haar beurt muurvast in de deksel van de growtray van het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem. Dat was vanmorgen even een probleem, want ik had even niet het juiste gereedschap om de plant ook daadwerkelijk uit het systeem te bevrijden. Er moet waarschijnlijk een zaag aan te pas komen, dus dat wordt vanmiddag nog een leuk klusje…

Sensi zaadje

Als ik de plant straks wel uit het systeem heb gehaald, zal ik alle onderdelen en de Dokter Groen Special zelf even grondig schoonmaken. Dan kan ik eindelijk weer eens een nieuwe ronde beginnen, en eerlijk gezegd heb ik daar ook wel weer zin in. Ik zal nog niet verklappen welke wietsoort ik ga kweken maar kan je wel vast vertellen dat het een Sensi zaadje wordt.

Om het laatste verslag over de Runtz x Layer Cake af te sluiten, heb ik de mooiste foto’s nog even bij elkaar gezocht. Geniet dus nog één keer van het leven van deze diva, van haar geboorte in februari tot aan de laatste foto van vandaag. Met een beetje geluk krijg ik deze week de nieuwe zaadjes binnen, en kan ik je volgende week nieuw leven laten zien.

Runtz x Layer Cake op 2 februari

22 maart

10 mei

10 mei

17 mei

21 juni

26 juli

2 augustus

13 september

25 oktober

8 november

13 december

Dokter Groen

(advertentie)