(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dagenlang hebben we zitten piekeren op de redactie hoe we het sprookjeshuwelijk van de eeuw en cannabis met elkaar in verband kunnen brengen. En dan levert de Bitse schandaalpers ons een kant-en-klaar topic: niemand minder dan neef Tyler van bruid Meghan Markle blijkt wietkweker in Oregon!

In de marge van het huwelijk

Ach mensen, wat was dat smullen voor de televisie zaterdag toen prins Harry trouwde met zijn Amerikaanse Meghan. Twee miljard (!) mensen zagen de prachtige plaatjes uit Groot-Brittannië op hun kijkbuis. Minder prachtig, maar eveneens smullen, is het verhaal in de marge van het koninklijke huwelijk over de wietkwekende neef van de bruid.

Zoals we dat gewend zijn van de Engelse tabloids is de kop er eentje die er wezen mag (al is het maar door het aantal woorden): ‘Meghan’s pot farmer nephew, 25, hands police a PEPPER SPRAY after being caught with a KNIFE outside a London nightclub following whirlwind tour of the capital’s tourist attractions‘, aldus The Daily Mail op haar immer ranzige website. Watskeburt?

TV-klusje gaat niet door

De 25-jarige neef van Meghan Markle heet Tyler Dooley en is dus wietteler van beroep in zijn  thuisland, de Amerikaanse staat Oregon. Een legale wietkweker dus voor alle duidelijkheid, want Oregon was in 2015 de derde staat ooit in de VS die cannabis volledig legaliseerde. Zijn moeder is de ex-schoonzus van de koninklijke bruid, want Meghan was inderdaad al een keer eerder getrouwd, vandaar.

Op een of andere manier vonden deze schoonzus Tracey Dooley en haar zoon Tyler en zijn broer TJ de weg naar Londen, ook al was de voormalige schoonfamilie helemaal niet officieel te gast bij de Britse royals. Ze zouden wel gezamenlijk commentaar leveren op tv bij de bruiloft, maar de Dooleys werden op het laatste moment gedumpt door zender ITV.

Tyler Dooley (midden) met broer en moeder Dooley [foto: Facebook]

Pepperspray en mes mee

In plaats daarvan liepen moeder, TJ en wietwijze zoon Dooley zo’n beetje alle toeristische trekpleisters af in Londen en mikten de foto’s daarvan op hun sociale media. Daarbij fijnzinige plaatjes van beiden naast kartonafbeeldingen van de koningin, prins Harry en hun bloedeigen nichtje Meghan a.k.a. de Duchess of Sussex.

Dat is allemaal nog tot daar en toe, maar minder vrolijk worden we van het nieuws dat Tyler de wietboer het nodig vond om zaterdagnacht een busje pepperspray en een mes mee te nemen naar nachtclub Bacchus in de Britse hoofdstad. Tyler gaf het ‘four-inch lock-blade knife’ aan de uitsmijters, maar desondanks werd de politie erbij gehaald. Gevraagd naar het hoe en waarom, wordt het allemaal wel weer grappig. Volgens Tyler had ie een mes op zak omdat president Donald Trump heeft gezegd dat Londen een stad is ‘like a war zone’…

Nieuwe strain

Haha, die gekke Amerikanen toch ook hè? Maar Tyler is niet helemaal van lotje hoor, hij probeert ook op een wat eerzamere manier geld te verdienen aan zijn nu wereldberoemde nicht Meghan. Vanuit zijn legale wietboerderij in Oregon lanceert hij namelijk een spiksplinternieuwe strain: MARKLE’S SPARKLE.

De koninklijke wietsoort wordt 2 juli officieel gelanceerd op de High Times Cannabis Cup Northern California. Het is een kruising tussen eenBlue City Diesel, Blueberry Northern Lights en een derde – geheime – soort. Als je de sativa dominante strain rookt voel je je positief, gelukkig en energiek. Aldus de wietsite Leafbuyer.com dan toch. ‘It is uplifting and has been known to create a tingling body sensation of numbness’, weten ze daar ook nog te melden…

(advertenties)