(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is dan wel kersttijd, maar donderdag was er in Nijmegen toch meer aan de hand dan overdadige kerstverlichting die het stroomnet leeg trekt. Een wietplantage natuurlijk en geen kleine ook. Lampen, ventilatoren en afzuigers moesten liefst 1.279 dames doen groeien en bloeien en dat ging zo lekker dat de halve stad soms geen juice meer had…

Klagen bij Liander

Tja en wat doen Nederlanders als de infrastructuur onverhoopt eens een keertje hapert? Klagen natuurlijk! En als er over onregelmatige stroomuitval bij Liander wordt gemopperd, dan weten ze daar ook wel dat ze waarschijnlijk met een illegale tuinder te maken hebben en wordt de politie erbij gehaald. En dus toog de popo richting Oude Molenweg in Nijmegen om te achterhalen waar de stroomdief zich bevond.

‘Zeer professionele kwekerij’

Welnu achter in het pand dat half Nijmegen in het donker en kou zette werd (en we citeren eventjes nu) ‘een zeer professionele kwekerij’ aangetroffen, met zoals gezegd 1.279 wietplanten verspreid over meerdere ruimten. Inderdaad bleken stroom en gas voor de hele mikmak gejat te worden…

‘Zeer brandgevaarlijk’ oordeelde de politie, zich mede baserend op het feit dat de kabels in het pand ‘gloeiendheet’ waren. Extra vervelend ook voor de studenten die erboven wonen, en die sinds de inval in het donker zitten. Hoe dan ook, Liander, ook mee op het boevenvangpad, sloot de stroom af en hopla: overal in de rest van Nijmegen floepten de kerstlichtjes weer aan!

Instagram-filmpje

En zoals jullie op deze site ook wel meekrijgen fotografeert en filmt de politie tegenwoordig hun ‘successen’, dus sluiten we af met dit Instagram-werkje van de Politie Nijmegen Zuid:

Een video die is geplaatst door Politie Nijmegen Zuid (@politienijmegenzuid) op

(advertenties)