(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Fosfor (P) en kalium (K) zijn samen met stikstof (N) de drie belangrijkste stoffen voor wietplanten. Stikstof zorgt voor een uitbundige groei, maar in de laatste weken van de bloei zal een extra dosis forsor en kalium voor hardere toppen en extra bloemproductie zorgen. 

Fosfor speelt een grote rol bij de wortelontwikkeling, en in het energietransport van wietplanten en is van belang bij de bloei en afrijping van de bloemen. Kalium is belangrijk bij de opname van voedingsstoffen en het ‘ademen’ van de plant via het blad. Het is nodig bij de fotosynthese en ook voor de productie van eiwitten.

Wat doet een bloeibooster

Een PK bloeibooster bevat veel fosfor en kalium, je geeft het ruwweg vier weken voordat de plant klaar is om te oogsten. Je geeft een PK booster trouwens maar een paar dagen, hooguit een week. Door de hoge concentraties fosfor en kalium neem je je wietplant eigenlijk een beetje in de maling. Voor de plant voelt het als droogte, en door de droogtestress voert ze vervolgens de bloemproductie op.

bac-pk-boosterBiologische PK booster

Biologische voedingsstoffen hebben de naam een betere smaak aan wiet te geven. Of dit echt zo is is waarschijnlijk een kwestie van smaak. Maar biologische voedingsstoffen hebben wel als voordeel dat ze het bodemleven verbeteren. Een actief bodemleven zorgt voornamelijk voor kweekgemak. Het bodemleven neemt de kweker een hoop werk uit handen. Sporenelementen en bodembacteriën zoals mycorrhiza zorgen voor een natuurlijke bescherming tegen bodemziektes zoals phytium en fusarium.

BAC maakt een uitstekende biologische PK booster die naast de nodige fosfor en kalium, sporenelementen en bodembacteriën ook een natuurlijke uitvloeier bevat. De uitvloeier, genaamd Yuccah zorgt ervoor dat de meststoffen beter in de aarde doordringt waardoor ze alle wortels van de plant goed bereiken.

De biologische booster van BAC heeft in Engeland dan ook al tot de beste resultaten geleid. Het is zoals alle voedingsstoffen van BAC, bovendien enorm sterk geconcentreerd waardoor het eigenlijk verrassend betaalbaar is, wat uiteraard ook niet geheel onprettig is.

BAC biologische PK booster is verkrijgbaar in 250 ml, 500 ml, 1 liter en 5 liter. Kijk voor meer informatie eens op www.baconline.nl of vraag ernaar in je growshop.

 

(advertenties)