(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Echte hasjkikkers verkiezen een stukje lekker honing maroc of een fijne polm boven wiet anytime. En hoewel het natuurlijk altijd een kwestie van smaak is, kun je met zekerheid stellen dat goede hasj een heerlijke afwisseling is voor iedere wietroker. 

Wie zelf wiet kweekt, kan na iedere oogst wel een heerlijke hasj maken van zijn eigen knipafval. Maar wist je dat je ook als blower gemakkelijk hasj kunt maken van je coffeeshopwiet? Het mooie daarvan is dat je er niet eens wiet voor hoeft op te offeren: je gebruikt simpelweg de kristallen van de wiet die je rookt. Er gaat op deze manier nog geen trichoom van je wiet verloren.

Kief verzamelen

Wat je moet doen om af en toe een smakelijk stukje hasj te maken, is jezelf aanwennen om alle wiet die je rookt te vermalen in een speciale grinder met een pollenfilter. De kristallen die loskomen vallen door het filter en worden onderin de grinder verzameld. Een grinder die hier perfect voor is, is de Herb Grinder ALU Tall van Futurola. Hij kost je maar 12,50 euro en je hebt er een hoop plezier van.

Hasj persen

Als je genoeg kief (=kristallen) in de grinder hebt verzamelt, kun je het direct oproken, wat overigens absoluut voortreffelijk is (!), maar je kunt het ook tot een stukje hasj persen. Er zijn speciale kleine hasjpersjes te koop om je verzamelde pollen mee te persen, zoals deze, hij kost maar 13,95 euro bij Azarius. Maar met wat handigheid kun je zelf ook een pers maken met behulp van twee potloden, een beetje plakband en een stukje papier.

En zo heb je steeds een lekker stukje hasj op voorraad, handig voor als je wiet even op is maak bovenal gewoon lekker en heerlijk stoned. Hier nog eens de links: Futurola grinder met pollenfilter, Mini hasjpers van Azarius, potloodpers handleiding

 

Veel plezier hasjkikkers!

(advertenties)