(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Silvia Witteman schrijft drie keer per week een column in de Volkskrant. Supergrappige stukjes over het wel en wee van een ietwat cynische vrouw in Amsterdam. Losjes gebaseerd op haar avonturen is er nu een verfilming: ‘Soof’.

Ene blik aan Bekende Nederlanders is opengetrokken voor de film. Persoonlijk vind ik dat nooit zo geweldig, omdat het de aandacht van het verhaal en vaak ook van het acteren afleidt. En Nederlandse films blinken al niet uit in fabelachtig goed acteerwerk, een enkele uitzondering daargelaten (Wolf!). Toch valt de romatische komedie ‘Soof’ al met al wel te pruimen. Het gegeven dat je ernstig twijfelt aan de zin van alles wat je tot nu toe hebt gedaan, zal de meeste mensen ook wel bekend voorkomen. De film probeert mee te liften op het gigantische succes van grote voorbeeldbroer ‘American Beauty’, getuige ook de exacte kopie van de filmposter…

Soof – kort voor Sophie – (Lies Visschedijk) nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper (Fedja van Huêt) en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: “is this all there is?” Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim (Dan Karaty) tegen het goddelijke lijf loopt en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel die woest aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer grip ze probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt het te ontsporen.

 

(advertentie)