(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dankzij een tip van een Vlaamse lezer kunnen we je een bijzonder en tragisch verhaal brengen over de complete waanzin omtrent cannabis. Bij voorbaat willen we je ook waarschuwen dat dit verhaal geen happy end heeft. Maar het moet verteld worden!

 

Kim van den Broeck is een 29-jarige vrouw die in de gevangenis van Hasselt zit. Al sinds haar 17e is ze verslaafd aan speed en vanwege een aantal diefstallen die daarmee te maken hebben, zit ze al anderhalf jaar vast. De moeder van een kindje van 7 werkt mee aan een programma op de Belgische tv-zender VTM: ‘Alloo in de vrouwengevangenis’.

TV-presentator Luk Alloo in gesprek met Kim van den Broeck

TV-presentator Luk Alloo in gesprek met Kim van den Broeck

TV-programma

Presentator Luk Alloo is in haar levensverhaal geïnteresseerd en vraagt zich af waarom de jonge vrouw niet wordt behandeld in plaats van te worden bestraft. “Kim was geen moordenares. Ze was alleen maar het slachtoffer van een spiraal van kleine delicten en veroordelingen die haar almaar verder de dieperik introkken. Ze had eigenlijk nooit in de gevangenis mogen belanden, maar had moeten worden verzorgd, bijgestaan en begeleid. Maar dat is, tot grote schande van het systeem, nooit gebeurd.”

3 weken isolatiecel voor halve joint

Door ‘een misdraging’ – er werd een halve joint in haar cel gevonden volgens onze tipgeefster –  kreeg Kim drie weken isoleercel. Ze mocht daardoor bijvoorbeeld ook niet meer haar moeder en kind knuffelen zonder glas tussen hen in. Luk Alloo daarover: “Je moet weten dat Kim het intiem bezoek in een apart kamertje steevast spendeerde om met haar ma te knuffelen. Om dat béétje aandacht dat ze nodig had, toch maar te krijgen. Uitgerekend dat werd haar dan afgepakt. Da’s toch waanzin?”

Verschrikkelijk gevolg

En deze belachelijk zware straf voor een jointje kreeg een verschrikkelijk gevolg. Kim van den Broeck pleegde in de gevangenis zelfmoord. Toen tv-presentator Alloo Van den Broeck in de zomer van 2013 interviewde, had ze zes maanden eerder al een zelfmoordpoging ondernomen. “Niemand heeft haar nadien opgevangen of begeleid. Integendeel.”

In België is er nu een heftige discussie losgebarsten of verslaafden in de gevangenis thuishoren. Wat ons betreft gaan ze ook eens bakkeleien over de idiote straffen die er daar worden uitgedeeld vanwege cannabisbezit… R.I.P. Kim!

 

(advertentie)