(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Door te verduisteren heeft Dave de primeur van de Super Sativa Seed Club buitenwiet test, en staan zijn dames nu al in bloei. Aaltje is haar planten echter nog volop aan het trainen, en ook bij Shawn, Marieke, Rik, Harm, Jolanda, Nico en Brand moet de bloeifase nog beginnen. Maar met dat lekkere zonnige zomerweer komt dat ook vast goed. 

Aaltje

Update 16 juli 2022: Hey redactie en lezers, hier weer een korte update uit het noorden. De plantjes gaan best lekker. Door ze in een spiraal te laten groeien heb ik het idee dat de stam dikker is. Ook zie ik dat de onderste zijtakken als een speer omhoog schieten. Ik wacht steeds 3 tot 4 dagen zodat de top weer wat gegroeid is, en dan zet ik deze weer vast aan de geleider. Tot over een paar weekjes voor weer een update.

Happy stoned summer vacation, Aaltje

Shawn

Update 18 juli 2022: Hey hey, met dit lekkere weer gaan de plantjes goed vooruit. #1 staat in de volle grond en gaat intussen naar 1,7 meter hoogte. Het is een mooie brede plant met gigantische bladeren. #3 staat in pot onder een afdakje. Deze heeft ook hele mooie grote bladeren en is intussen de 2 meter voorbij gegaan!! Binnenkort zal ik deze van een diepere put moeten voorzien, zodat ze onder het afdakje kan blijven staan voor de regen tegen de bloeiperiode. #5 was op vier bladeren na opgegeten door slakken. Nu een hele tijd geen last meer gehad hiervan, en deze heeft bovenaan drie mooie scheuten gekregen. Hiermee zag ik een goede mogelijkheid om eens een scrog te proberen.

Groeten van Shawn

Marieke

Update 18 juli 2022: Hallo CNNBS, hier een tropische ☀️ update van drie groeiende planten en een bonsai wietje. Deze laatste probeert haar drie grote zussen bij te houden maar komt nog lang niet in de buurt. De plant (#1) doet goed zijn best, groeit nu goed maar de achterstand is inmiddels te groot. Te veel stress voor mens, dier en ook wietplant is niet goed.

Weer een leermomentje: geef het niet te snel op met een kneusje!  Planten nummer #2, #3 en #5 verschillen niet erg veel in hoogte met elkaar. Nummer #3 is hier het grootst en ruikt 👃ook het sterkst. Ik heb ze goed vol laten drinken voor de komende tropische dagen, zodat ze  goed voorbereid zijn op alle zonneschijn ☀️. De slakken blijven een terugkerende strijd; elke avond: 🐌🐌🐌🐌 controle!
Ook ben ik benieuwd  of we straks een regenperiode ⛈️ gaan krijgen na alle tropische temperaturen. Hou allemaal het hoofdje koel 🤠 en ik hoop op een volgende update met veel knoppen nieuws 🏵️💮🌼🌸!

Groene groet, Marieke

Rik

Update 19 juli 2022: Ik heb 60 liter water met kokosvoeding gegeven, en stikstofkorrels. Dit omdat de planten bij mij te weinig voeding hadden in de volle grond. Ze doen het hier nu een stuk beter op! Met dank aan de tips van CNNBS! Groet, Rik

Harm

Update 23 juli 2022:

Jolanda

Update 24 juli 2022: Ze gingen niet zo heel goed. Ik had ze te veel voeding gegeven en de bladeren werden bruin aan de randen. Ik geef ze op dit moment alleen water en zon 🙂. Nr #1 heeft maar één bladvinger in plaats van 3, 5 of 7 maar bovenaan begint ze weer bladeren met drie vingers te krijgen. Nr #5 groeit het hardst, en nr #4 komt aardig in de buurt. De blauwe cijfers zijn de weeknummers.

Groet van Jolanda

Update: Hierbij nog een foto van bovenaf van nr #1. Kun je zien wat een apart blad? Nog nooit eerder gehad.

Update: Ik heb de meeste aangetaste bladeren verwijderd en het gaat een stuk beter met de meiden. Ik denk ook de schok van binnen naar buiten; ook dat was mijn eerste keer.

Tot over twee weken, groetjes van Jolanda

Nico

Update 25 juli 2022: Na 2 weken vakantie zijn ze weer een stuk gegroeid. Groet, Nico

Brand

Update 28 juli 2022: Ja, dat ff in de zon liggen is niet altijd goed voor de plantjes, zie deze bijdrage. Nr. #4 en #5 (op de foto) hebben veel blad dus daar was het gemis aan vocht het meest te zien. Een aantal dagen veel zon en geen aandacht door de verzorger is niet goed. Heb nu een druppelsysteem aangelegd voor nummer #5. Maar even kijken of dat helpt.

Wat zeker goed is is regelmaat, planten wennen eraan als ze elke keer op hetzelfde moment water krijgen. Hierbij ook mijn idee welk zaadje welke plant vertegenwoordigd. De foto’s bij de informatie ten tijde van het weggeven van de zaden gaven vrij weinig prijs, en de blaadjes lijken soms erg op elkaar. Maar goed, daar gaan we; ik hoor ook graag of ik het goed heb: Nr. #1 = Pineapple, #2 = Lemon OG, #3 = Black Lebanon, #4 = Lava Freeze en #5 = Bruce Lemon Diesel.

Oh ja: de dames groeien als bomen! De grootste (#3) is nu bijna 200 cm en heeft één hele lange tak. Waar gaat dit naartoe? Naar 12/12 dus maar, en op naar bijdrage zes!

Groet van Brand

Dave

Update 28 juli 2022: Hi iedereen, hier ben ik weer met een nieuwe update van de buitenwiettest. Het resultaat van het verduisteren in in de maand juli is al goed zichtbaar. Dit werpt letterlijk zijn vruchten af. Door nu al te verduisteren is week 2 van de bloeiperiode ingegaan, dus ben ik ondertussen al overgeschakeld op bloeivoeding. Heb wat schutbladen weggeknipt voor betere lichtinval. Ook heb ik de onderste popcorn-topjes al verwijderd. Dit verloren gewicht zwelt aan bij de grotere toppen en bespaart me frustrerend knipwerk. Alles gaat als gepland en m’n plantjes stralen van geluk!

Tot de volgende!

(advertentie)