(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De grote CNNBS Buitenwiet test was vooralsnog erg regenachtig en nat. Inmiddels is het weer gelukkig omgeslagen, en trekken de meeste planten mooi bij. Kortom; we nemen weer een kijkje aan het buitenwietfront. Deze week doen Heady McDank, Ingmar, Jolanda, Selma, Rik, Jaqueline, Harm, Dave, Nico en Grow Bro verslag van de testsoorten van Super Sativa Seed Club.

Heady McDank

Update 7 juni 2022: Hallo mensen! Ik ben dit jaar wat later begonnen maar het gaat voorspoedig. Twee van de vijf planten staan hier bij ons thuis, en de anderen krijgen een ander onderkomen. Plantje #2 en #4 staan hier met een bloeiende autoflower ertussen, en de plantjes #1, #3 en #5 zijn verhuisd. Ze zijn allemaal al naar een grote pot waarin ze lekker kunnen groeien. Het ziet er wel lief uit, van die kleintjes in die grote potten; het lijkt wel of ze een wereld voor zichzelf hebben. Groene groet, Heady

Ingmar

Update 7 juni 2022: Hier weer mijn update. Ik ben er niet zo trots op want behalve nat is het ook elke dag veel te koud en dat is goed te zien helaas. Ze doen nog bar weinig door de lage temperaturen. De autoflowers die ik ook kweek (meeste tijd in een tent) doen het een stuk beter zoals je kan zien. En dan heb ik het nog niet over de Wedding Cake uit de tent die net geoogst is. Groet, Ingmar

Jolanda

Update 7 juni 2022: Goedendag, de planten groeien redelijk gelijk op en zitten nog in de kleine potjes. Ze zijn nu tweeënhalve week oud. Ik heb ze nog binnen staan onder een 100 Watt lamp omdat ik er al een aantal buiten heb staan. Groetjes, Jolanda

Update 10 juni 2022: Nog even een korte update: ik heb ze allemaal over gepot omdat ik zag dat ze stikstof te kort hadden. De blaadjes aan de onderkant werden wat geel. Alle wortels waren heel mooi om de aarde gerold. Wordt vervolgd, groetjes van Jolanda

Selma

Update 12 juni 2022: Leuk om de updates van anderen op CNNBS te zien. Blij dat die van mij er zo mooi bij staan ook. Nu krijg ik toch een beetje het gevoel dat het een wedstrijdje is 😉

Rik

Update 7 juni 2022: Hier een korte update. De plantjes doen het goed, alleen heb ik wat last gehad van slakken, en wat blad beschadiging. Door de weinige regenval heb ik veel moeten bewateren omdat de zandgrond in mijn tuin erg droog is. Ik heb tot nu toe ook nog geen voeding gegeven; aan het blad te zien staan ze al in een rijk gevoede grond! Groetjes van Rik 😉

Update 13 juni 2022: Vanmorgen vroeg zat m’n hond helaas in de tuin te graven, en lag plantje nummer #4 er compleet uitgegraven bij 😭 Ik ben dus met een noodgang aan de gang geweest om de dubbel geknakte plant weer enigszins goed te krijgen. Dit heb ik gedaan met een dunne ijzeren stang en wat plakband… hier ze is er evengoed vandaag weer bovenop is gekomen! Hopen dat ze in leven blijft!!! Ik heb de plant lekker veel water gegeven, zodat de wortels zich weer thuis voelen in de vaste grond! Hier de foto’s:

Jacqueline

Update 8 juni 2022: Hey CNNBS, bij mij is alleen zaadje #1 uitgekomen helaas, en dit is ‘m. Groetjes, Jacqueline

Harm

Update 10 juni 2022: Hoi, hier even weer een update. De plantjes trekken lekker bij 😀 Nog even goed laten groeien en dan gaan ze naar een plekje in het bos. Dat gaat nog wel wat worden, dikke monsters hopelijk! Ze moeten echter eerst goed aansterken om daar een goede kans te maken. Hier nog wat foto’s nu ze er iets beter bijstaan. Ik hoop dat iedereen in deze contest van CNNBS en Super Sativa Seed Club een leuke zomer tegemoet gaan. Groene groetjes van Harm!

Atticanna (aka Dave)

Update 10 juni 2022: Hi iedereen, vandaag zitten we ongeveer in week 4 van de groei. De dames zijn inmiddels verpot naar hun royale villa’s van 11 liter. Verder hebben ze ook hun eerste voedingsbeurt gehad (2ml/L pH perfect Sensi Grow + 2ml/L B52 vitaminebooster).
Daarnaast heb ik ze behandeld met Cannacure; een biologisch preventief bestrijdingsmiddel om de nare beestjes weg te houden. Ondertussen heb ik ze ook getopt, wat de aanmaak van de zijtakken zeker bevordert en de groei in de hoogte wat remt. Het zijn gezonde sterke en vitale planten, mooie genetica om mee te werken. Grtz Atticana 😎✌

Nico

Update 12 juni 2022: Hoi! Inmiddels zijn ze aangeslagen en kunnen ze genieten van de zon. Groet, Nico

Grow Bro

Update 13 juni 2022: Beste lezer, sorry voor de vertraging maar ik ben oom geworden van de dochter van mijn jongste zusje, dus daar ben ik erg druk mee geweest.

Toen ik het bericht zag om eens mee te doen met de outdoor test van de vijf mystery zaadjes, geleverd door Super Sativa Seed Club dacht ik, ‘nou daar zitten wel een paar mooie fotogenieke dames tussen!’, en was ik dan ook erg enthousiast! Ik heb in het verleden veel moois voorbij zien komen van SSSC maar nog nooit wat van gerookt. De hoogste tijd dus!

De zaden kwamen in een mooie verpakking en het enige wat ik zag staan waren de nr’s #1 t/m #5… Oké, nul indicatie dus echt blind erin gaan! Ik heb ze zoals ik met al mijn zaden doe ontkiemt door ze eerst 24 uur in een mix van waterstofperoxide en kraanwater te weken. Na een kleine 24 uur toonde bij 4 van de 5 zaadjes het eerste worteltje al, dus zijn ze direct de jiffy pluggen ingegaan. Nummer #5 liet nog even op zich wachten.

De jiffy pluggen heb ik in een dichte propagator gedaan en toen de eerste dametjes boven kwamen en hun zaadhulsen afwierpen, heb ik de schuifjes iets opengezet. De luchtvochtigheid bleef op een stabiele 85% dus ze gingen lekker rap. Het wachten was alleen op zaadje #5 …die kwam maar niet. Na dit gemeld te hebben bij CNNBS kreeg ik een nieuwe toegestuurd en ja hoor, een dag later was de nummer #5 die ik eigenlijk wilde afschrijven toch iets boven!

Bij nummer #4 kreeg ik zoals je in de foto kunt zien een hele aparte zaailing te zien. Voor tweederde aan elkaar gegroeide lobblaadjes, en ook na enige groei en na het verpotten blijkt dit een aparte dame. Eerst dacht ik wellicht een triploïde maar dit is het dus ook niet. De dame in kwestie lijkt normaal te groeien, echter heeft deze dame in plaats van twee tegenover elkaar groeiende vertakkingen, nu twee naast elkaar waarvan er één erg hard gaat en één niet. Wellicht een dominantie issue waar de energie naartoe gaat. Ik heb het in ieder geval nog nooit gezien.

Nummer 5 is na een aantal weken nog steeds erg klein en lijkt me ook een wat minder vigoreus plantje. De andere drie dames lijken het super naar hun zin te hebben in mijn eigen opgewaardeerde aardemix, en krijgen prachtige handgrote bladeren met zeven vingers vanaf de vierde node. Ze hebben een mooie diepgroene kleur echter wat bruine puntjes door wat storm die we gehad hebben. Maar ja dit is een outdoor grow en je hebt toch altijd te maken met wat moeder natuur je voor je kiezen geeft …iets met roeien en riemen 😉

Ik heb de dames vanuit de jiffy’s verpot naar 0,3 liter potjes. Hierna heb ik bij het verpotten naar 11 liter potten wat Biosmoz Myco meegegeven. Buiten dat krijgen ze momenteel enkel water wat er uit de hemel op ze is gevallen, al zal het deze week wel bijwateren worden. Tevens besproei ik de dames met neemolie ivm ‘creepy crawlers’ en andere lastpakken. Verder is er niet veel gebeurd en gaan de dames gestaag door.
Keep you posted! Grow Bro

(advertentie)