(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Natuurlijk nemen we ook deze week weer een kijkje bij de CNNBS en Super Sativa Seed Club buitenwiet testplanten. Het gaat lekker aan het buitenwietfront want met dank aan het zonnetje groeien de planten als kool! Selma heeft zelfs al bloeiharen ontdekt, en Dave is begonnen met verduisteren. Jolanda heeft haar planten eindelijk buiten gezet, waar ze ineens een stuk harder gaan als binnen onder de LED! Kortom: kijk en lees mee met Rik, Jolanda, Bart, Harm, Selma, Dave, Brand en Heady McDank.

Rik

Update 7 juli 2022: Hoi CNNBS, ik heb weer een update! De planten staan er supermooi bij!  Ik heb nummer #1 zo goed als helemaal ontbladerd. Dit omdat de plant zó vol met blad zat, dat er geen licht meer bij de onderste groei kon komen. De rest heb ik ook iets ontbladerd. Verder natuurlijk water gegeven en twee keer voeding gegeven van BAC.

Groetjes, Rik

Heady McDank

Update 9 juli 2022: Alle plantjes gaan goed, alhoewel het niet mijn grootste dames ooit zullen worden. Eentje is zelfs scheef gegroeid. Ik denk dat ze door een plonsbui een grote overvloed aan water hebben binnengekregen. Ze hebben nog een maandje of iets meer om te groeien. Van’t weekend zal ik ook wat gaten boren in de potten die dat nog niet hebben, zodat de grond sneller uitdroogt. Nu is het net of de groei geremd wordt door te natte voeten bij die planten. Het zullen geen reuzen van drie meter worden, maaaaaar kunnen nog wel makkelijk 1m20 halen.

Groet van Heady

Jolanda

Update 10 juli 2022: Goedemorgen! Vanaf week zesenhalf ging het niet zo goed meer met plantjes #2, #3 en #4. Ik heb ze nu allemaal buiten staan en voilà, ze komen weer helemaal bij! Ik had in de tent te weinig water gegeven. Gelukkig kreeg ik wat hulp, en hoorde dat ze veel minder water nodig hebben in de tent, plus dat de LED lamp die ik gebruik (120 Watt) alleen goed is voor het voortrekken. Weer wat geleerd, dus voortaan maximaal vijf weken in deze tent… De meisjes zijn weer herenigd in week zeven, en zijn weer blij. PS. De blauwe cijfers op de foto’s zijn nog steeds de weeknummers.

Groetjes van Jolanda

Bart

Update 10 juli 2022: Hey CNNBS, hier weer even een update. Helaas is plantje nummer #3 aangevallen door een slak, dus die heeft het niet overleefd. Nummer #1 doet het supergoed, nummer #2 en #4 doen hun best.

Harm

Update 11 juli 2022: Hoi CNNBS.nl en alle kwekers. Het gaat stukken beter met de planten, ze groeien goed nu en worden steeds groener op mijn guerrilla-spot. Ook twijfel ik of ik ze nog even moet toppen. Maar áls ik dat wil dan moet ik het nu doen. Wens iedereen een goed kweekjaar!

Groene groet, Harm

Selma

Update 11 juli 2022: Je enkelbanden scheuren is niet leuk, maar ik heb nu wel alle tijd om de dames te zien groeien. Nr #2 in de kuip mist zo te zien al wat noodzakelijke voeding. Enkele schutbladeren beginnen te vergelen. Ik blijf het moeilijk vinden, kweken in potten, zonder naar de flesjes uit de growshop te grijpen.

Nummero #3 blijft een beetje de zwakste, haar takjes gaan snel hangen. Groeien doet ze op zich wel oké.  Nummer #4 is een snelle en begint al de eerste bloeiverschijnselen te laten zien. Kleine witte haartjes in de oksels. Ze is bijna twee meter hoog! Ik zou het prima vinden als er een vroege tussen zit.
Met zeker 220 centimeter op de teller is nummer #5 is de absolute queen van dit jaar! Zo te zien is ze nog lang niet uitgegroeid, en zal er een tweede hek omheen moeten voor ondersteuning en training.

Groet, Selma

Dave

Update 12 juli 2022: Hi iedereen, door de drukte heb ik de vorige update gemist. Wat flitst de tijd toch voorbij, algoed vind ik nog wel de tijd om m’n dames de nodige liefde en aandacht te geven.

Wat een heerlijke start van het buitenseizoen dit jaar! Het weer zit zeker goed en dat is duidelijk te merken aan de plantjes. Inmiddels ben ik vijf dagen geleden aan het verduisteren begonnen, al moet ik toegeven dat mijn vrouw deze taak uit handen heeft genomen, omdat ik weleens vergeetachtig ben 😄
Heb de planten nog eens voor de laatste keer gevoed met groeivoeding, en wat schutbladen weggehaald om het zonlicht wat dieper te laten doordringen, zodat de zijtakken wat meer rechtstreeks zonlicht krijgen. Verder weinig te vertellen, het wachten is nu op mooie bloemknopjes…

Groene groet, Dave

Brand

Update 13 juli 2022: Hallo CNNBS, hierbij bijdrage nummer vier. De planten groeien als kool! De foto is van 3 juli maar qua onderlinge verhouding is er niets veranderd (van rechts naar links is van plant #1 t/m #5). De grootste is nr. #3 en meet nu ca. 170 cm. dus hoe groot gaat deze wel niet worden?

Had vorig jaar ook al bomen met één overheersende en hele lang centrale stam. Niet echt leuk en er kwam ook weinig af maar het was wel een lekker weedje. Zoals te zien zijn nr. #1 en #2 stevig gediefd. De onderste takken, die toch al niet veel voorstelden zitten er nu dus niet meer aan.

De slakken hebben trouwens genoeg van de radijs, en zijn begonnen aan deze planten. Stuk voor stuk knagen ze hele takken door en af en slijmen ze de boel onder. Heb vandaag dus maar een partij oesterschelpen in de potten gedaan zodat er een soort kruip- en sluipdoor ontstaat. Of de naaktslakken (want dat zijn het hier) erdoor tegengehouden worden? Ik denk ’t niet want die naakte zijn taaie krengen. Maar goed, nu ff genoeg geleuterd. We gaan weer in de zon liggen want het is deze dagen bloedje hot! Tot de bijdrage nummer #5.

Groet van Brand

 

(advertentie)