(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Aardbevingen in Groningen hebben veel huizen beschadigd; sommigen staan alleen dankzij stuttingen nog overeind. Veel Groningers maken zich dus ook zorgen over hun woningen. BuildinG en Groninger Dorpen organiseren daarom het evenement Thoes, met als hoogtepunt een wedstrijd voor de beste bouwinnovatie. Hempflax is een van de drie finalisten met hennep als gevelsysteem voor nieuwbouw woningen.

Mogelijk wordt de hennep van Hempflax hét bouwmateriaal dat woningen in Groningen toekomstbestendig gaat maken. In ieder geval maakt het tijdens Thoes op zaterdag 30 juni kans op €20.000,- euro in de finale van de EBG (Economic Board Groningen) Pitch. Een wedstrijd voor innoverende ondernemingen op het gebied van duurzaamheid, betaalbaar versterken en levensloopgeschikt (ver)bouwen.

Gevelsysteem van hennep

Hempflax doet mee aan de EBG Pitch en werd uit veertien andere deelnemers tot een van de drie finalisten gekozen. Hennep maakt tijdens Thoes dus een goede kans om te winnen en wellicht het bouwmateriaal van de toekomst te worden. Ze doen mee met een gevelsysteem voor nieuwbouwhuizen waar hennep wordt gebruikt als isolatie. Als het bedrijf wint, ontvangen ze niet alleen €20.000,- euro maar mogen ze het gevelsysteem ook komen testen in BuildinG te Groningen.

Hennep, de bouwsteen voor toekomstbestendig bouwen in Groningen!

Help hennep winnen!

Mocht je zelf in Groningen wonen of geen probleem hebben om daar op zaterdag de 30-ste naartoe te gaan, dan kun je Hempflax aan de overwinning helpen. De winnaar wordt namelijk gekozen door een vakjury en het publiek. Thoes is voor iedereen toegankelijk en vind plaats op zaterdag 30 juni, van 15.30 tot 17.00 uur bij Energy Barn op Zernike in Groningen. Meer informatie en aanmelden kan via www.economicboardgroningen.nl/ebgpitch.

(advertenties)