(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sommige mensen – en dus wellicht ook wiettelers – zijn niet voor het geluk geboren. Neem deze groene gozer in Driebergen, die eerst ongewenst bezoek krijgt van drie inbrekers die ‘m willen rippen en een dag later van politieagenten die ‘m daadwerkelijk rippen…

Getuige meldt inbraak

Dat was schrikken voor de wietteler in Driebergen afgelopen maandagnacht. Hoewel schrikken, waarschijnlijk was de eigenaar van 400 wietplanten niet eens in het pand waar de dames groeiden toen een ‘alerte getuige’ (citaat politie) de alarmbellen deed rinkelen op het politiebureau. De agenten die op de inbraakmelding af gingen konden zodoende de drie inbrekers op heterdaad betrappen ‘toen zij via een bovenlicht een bovenwoning aan de Traaij naar binnen waren geklommen’.

Het trio – twee 30-jarige mannen uit Den Bosch en een 18-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats – kreeg te horen dat ze naar buiten moesten komen en daar werden ze zonder veel pardon in de boeien geslagen. Ook hun auto mochten ze voorlopig aan de staat overdragen…

Inbraakpoging krijgt staartje

Eind goed, al goed? Niet bepaald, want de volgende dag keerde de politie terug naar het pand aan de Traaij in Driebergen. Dit keer waren het niet de inbrekers die zich toegang tot de woning verschaften, maar de dienders zelf.

De politie kijkt even of er niet toevallig nog andere kapers op de kust zijn in de wietplantage…

Al rap zagen ze waarvoor die dakhazen er de nacht ervoor waren geweest: in twee ruimtes werd wiet gekweekt, 400 potige dames sterk. De toppen stonden er al aardig op, dus de buit/oogst zou heel behoorlijk zijn geweest.

Ware het niet dat de politie de hele handel uiteraard vakkundig sloopte en zowel planten als ‘alle apparatuur’ in beslag nam ‘ter vernietiging’. Naar de eigenaar loopt nog een onderzoek, maar we kunnen gerust stellen dat hij (of zij natuurlijk) de absolute wietpechvogel van de week is!

(advertenties)