(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sinterklaas-achtig spektakel op de grens tussen Nederland en België woensdagavond. Maar Sint bleek een heuse muilezel te zijn, ofwel een drugskoerier die vanuit narcostaat NL op weg was naar het drooggelegde BE. De politie in de rol van Zwarte Pieten gooide helaas roet in het eten en zo regende het snoepgoed … wiet!

Gemengde patrouille

In deze donkere dagen voor Sinterklaas en Kerstman schaffen vele burgers aan weerszijden van de Nederlands-Belgische grens zich wat geestverruimende anti-depressieve cannabis aan, en geef ons eens ongelijk. En waar vraag is daar komt aanbod, aldus toog een 29-jarige Nederlander woensdag vrolijk op pad naar de buren in België met een zak vol wiet, geheel in stijl met de kalender zeg maar.

Helaas voor deze behulpzame THC-Sint moest de politie zich er weer zo nodig mee bemoeien, daar bij de grensovergang tussen Maastricht en Riemst. Sterker nog, er was zelfs sprake van een ‘gemengde patrouille’, waarbij het voor alle duidelijkheid niet om politiemannetjes en -vrouwtjes bij elkaar gaat, maar om politiemannetjes uit beide landen.

Zakken wiet vliegen  door de lucht

Deze wouten/flikken combinatie besloot maar eens om een auto te controleren in Maastricht, een auto met Nederlands kenteken – altijd verdacht natuurlijk als die zomaar in Limburg op straat rond tuft. In eerste instantie leek de man mee te werken maar zodra zijn auto dreigde te worden doorzocht gaf ie gas.

Als je gas geeft en stuurt heb je altijd nog één hand met bijbehorende arm vrij om iets anders te doen, in dit geval dus het raampje open draaien en daar plastic zakken wiet uit flikkeren! Niet te zuinig ook – het is Sinterklaastijd of niet – want uiteindelijk bleek er op die manier 2,7 kilo wiet door de Limburgse avondlucht te vliegen…

Wegversperring faalt

Maar met het dumpen van de illegale handel is dit spektakelstuk geenszins ten einde. De muilezel bleef namelijk doorscheuren en doorkruiste diverse keren de grens. Om aan dat gedoe een einde te maken zette een tweede ‘gemengde patrouille’ een old school wegblokkade op, en wel op het kruispunt van de Wolderweg en de Muizenberg in Vroenhoven .

Daarbij diende de politieauto als blokkade. Zoals te verwachten viel ramde de vluchtende drugskoerier deze auto pardoes, en aan de bestuurderskant nog wel. Toch was het blijkbaar een stevige auto, want onze muilezel kon zelfs na de crash nog voort, zij het voor even. Ondertussen waren de Nederlandse en de Belgische agent gewond geraakt, wat ons doet vermoeden dat zij zelf ook deel uitmaakten van de wegblokkade (door in de auto te blijven zitten of daarachter te staan wellicht).

En hoewel de cannabis smokkelaar dus zowel zijn smokkelwaar als zijn smokkelauto welvoegelijk kan afschrijven, wist de man zelf – te voet – te ontkomen…

[openingsfoto: Rob Hyrons/Shutterstock, foto wiet ’s nachts: Krupnyi Plan/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)