(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is weer eens wat anders dan een proefballonnetje, het plan van de ChristenUnie. Zij maken zich namelijk grote zorgen over wietplanten in de Gelderse maisvelden en willen graag dat ons belastinggeld wordt ingezet om met drones naar deze gevaarlijke planten te speuren.

Veel christenen zijn vies van alles wat met wiet te maken heeft, en dat is toch een beetje gek als je nagaat dat het volgens hun bijbel God was die ons alle zaaddragende planten gaf. Maar goed, zeker in ultraconservatieve gebieden in zowel de VS als Nederland willen ze er dus niks mee te maken hebben en gaan ze toch maar liever door met de nutteloze War on Drugs. Bijvoorbeeld door met drones op wietplanten te jagen dus…

shutterstock_231138679

Drones, binnenkort boven een maisveld bij jou in de buurt? Foto: Alexander Kolomietz, shutterstock.com

Tunnelvisie

In plaats van te kijken naar de cijfers die aangeven dat de volksgezondheid baat zal hebben bij legale wiet en dat de criminaliteit er fiks door zal afnemen, blijven de christelijke partijen in hun burgerlijke tunnelvisie van de drugsoorlog steken. Mede dankzij partijen als de CDA en ChristenUnie, die vaak in gemeentes zonder ook maar één coffeeshop sterk zijn, krijgen we geen experimenten met gereguleerde wietteelt.

Opwinding om niks

Goed, nu windt ChristenUnie zich dus op over illegale wietplantjes in Gelderland, waar toch wel redelijk wat zwarte kousen gemeentes zijn én maisvelden dus. Volgens de ChristenUnie omdat die plantages tot stand komen door bedreiging en afpersing. Volgens ons is het een hoop opwinding om niks en kun je een paar wietplanten tussen de maisvelden ook nauwelijks plantages noemen.

ChristenUnie zegt zelf een betrokken partij te zijn die graag in gesprek wil met boeren in de omgeving om maatregelen te treffen tegen illegale kweek. Wij denken eerder dat ze ruim 50 jaar achterlopen op het gebied van wiet maar dat terzijde. In plaats van wiet uit de criminaliteit te halen, kiezen ze voor Amerikaanse toestanden waar drones het luchtruim ontsieren om elke minuscule plant in een maïsveld te vinden. En de boeren zelf? Nou die zingen een heel ander liedje…

Openingsfoto: Aha-Soft, shutterstock.com
(advertenties)