(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wanneer je beste led kweeklamp perfect is, hoef je als producent geen andere modellen meer te maken. Dat is precies wat het in Ierland gevestigde Migrow deed met hun hoogwaardige Migro 100 led kweeklamp. In plaats van steeds maar meer en meer, maakten zij het beste gewoon stapelbaar.  

Er zit wel wat in als je erover nadenkt, het concept van de Ierse fabrikant van led kweeklampen. Waarom zou je steeds meer geld steken in de ontwikkeling van nieuwe grotere modellen, wanneer je het topmodel ook gewoon perfect en stapelbaar kunt maken? En dan bedoelen we natuurlijk niet dat je de lampen op elkaar kunt stapelen maar wel dat je eeuwig kunt uitbreiden door er gewoon nóg een Migro bij te nemen.

Migro 100

De Migro 100 is de enige led kweeklamp die het bedrijf levert. Wil je 200, 400 of 600 Watt aan kweeklicht, dan krijg je van Migro geen ander model maar gewoon 2, 4 of 6 Migro 100 kweeklampen met stapelkorting. Op deze manier kun jij eindeloos uitbreiden en kan Migro je een ijzersterke garantieperiode van drie jaar leveren.

Slechts één led kweeklamp dus maar dan wel een steengoed model; de Migro 100 bestaat uit een fraai gevormde koelmodule waarop één enkele COB-CHIP van Bridgelux is geplaatst. Het verbruik van de full spectrum Bridgelux COB is 107 Watt. De zowel in horizontale, als in verticale as draaibare ophangbeugel zorgt ervoor dat Migro 100 eruit ziet als een stoere lamp die rechtstreeks uit de studio van een fotograaf zou kunnen komen.

Buiten het feit dat deze ophangbeugel de Migro kweeklampen een fraai uiterlijk geeft, zorgt het er ook voor dat je iedere Migro afzonderlijk in iedere gewenste hoek kunt richten. En dit is in de praktijk eigenlijk ontzettend geniaal omdat je van tevoren nooit weet hoe het bladerdek van planten er precies uit zal zien. Met Migro 100 modules breng je het kweeklicht altijd precies daar waar het nodig is.

 

Full spectrum

De Bridgelux COB chip van de Migro 100 led kweeklampen produceren een zogeheten full spectrum, aan zonlicht gelijkend licht. Ze zijn voorzien van een kraakheldere, van borosilicaat vervaardigde lens en ingesteld om een zo groot mogelijke PAR waarde aan licht uit te stralen. PAR staat voor Photosynthetic Active Radiation en is kortweg gezegd licht dat planten kunnen gebruiken voor de fotosynthese, erg nuttig dus wanneer het om kweeklampen gaat.

Alle zware en grote onderdelen van een led kweeklamp, zijn bij de Migro 100 slim onder gebracht in een driver, die op afstand geplaatst kan worden. Hierdoor blijft het gewicht van de lampen laag en kunnen ze veilig in iedere kweektent of kast gemonteerd worden. Iedere driver kan twee Migro 100 leds aansturen en beschikt over een traploze dimfunctie. Led en driver worden met elkaar verbonden middels een 2,5 meter lange kabel.

Kost dat?

De Migro 100 led kweeklampen zijn te koop op Led-Paradise.eu. Eén module (Migro 100) kost 269 euro, voor twee modules (Migro 200) betaal je 519 euro, de Migro 400 kost 949 euro en voor 1349 euro heb je de Migro 600 met zes modules.

(advertenties)