(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Op CNNBS schotelen we je dagelijks cannabis-kweekinformatie voor maar er zijn meer interessante en onschuldige genotsmiddelen die je thuis zelf kunt kweken. Paddo’s bijvoorbeeld, zijn sinds 2008 niet meer  te verkrijgen, maar met een van deze kant en klare kweeksets kweek je ze in een paar weken gewoon zelf.

Tot 2008 kon je paddo’s in Nederland gewoon kant en klaar kopen in smartshops. Verstandig want daar kreeg je ook meteen de juiste voorlichting over hoe de gehoede vriendjes verantwoordelijk te gebruiken. Een aantal incidenten met paddo’s en toeristen – die overigens op één hand te tellen zijn – en de welbekende beangstigende mediaberichten daarover, zorgden voor het paddoverbod. Voortaan moesten paddoliefhebbers het doen met de veel lichtere truffels, die je gelukkig nog wel kant en klaar kunt kopen.

Paddo’s kweken is reuze simpel. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Zelf kweken

Maar net als cannabis, kan de natuur ook in het geval van paddo’s niet helemaal verboden worden. Wie graag weer eens een ouderwets tripje op paddo’s maakt, kan ze nog steeds gewoon zelf kweken. En dát is dus een stuk makkelijker dan het kweken van wiet mensen. Met een van Sirius’ kant en klare Paddo Growkits, zet je ze in een week of drie op tafel!

Het kweken van paddo’s is met zo’n kit, kinderlijk eenvoudig. De kits bevatten een medium waar de paddo’s op groeien en zijn al doorgroeid met de sporen van een soort die je zelf kunt kiezen. Het kweken is in een notendop, een kwestie van de bak openen, bewateren en in de meegeleverde zak op een lichte plek neerzetten. Een week of twee later kun je je eerste paddo oogst – aka vlucht – plukken, en de bak opnieuw inwateren voor de volgende oogst.

De paddotrip

Het effect van paddo’s is niet hetzelfde als het effect van cannabis, maar wel heel verfrissend. De magische paddestoelen hebben een meer hallucinogeen effect. Ze beïnvloeden je bewustzijn waardoor de wereld om je heen intenser wordt. De zintuigen worden op scherp gezet waardoor geluiden en kleuren veel helderder en mooier worden. Paddo’s kunnen je ook bepaalde inzichten geven die vergelijkbaar zijn met heftiger hallucinogene middelen zoals LSD of LSA, en je psyche als het ware resetten.

Psilocybine is de werkzame stof in paddo’s. Dezelfde stof die ook voor de werking van de magische truffels verantwoordelijk is. Deze stof lijkt chemisch gezien een beetje op de menselijke neurotransmitter DMT (dimethyltryptamine), dat onder meer ook bij ayahusaca ceremonies gebruikt wordt. De paddotrip is echter veel minder heftig als een ayahuasca ceremonie en duurt ook minder lang.

Vanaf tien minuten tot een uur nadat je de paddo’s hebt genomen (goed kauwen!) merk je de eerste effecten. Het begint vaak met een paar keer goed gapen en een intensere beleving van geluid en licht. Kleuren kunnen prachtig zijn en de tijd lijkt trager te gaan. Een vrolijk en blij gevoel overmant je waardoor veel mensen de slappe lach krijgen tijdens een eerste paddo-ervaring.

Hallucinaties kunnen voor komen maar dit gebeurt niet altijd. Het gevoel dat de paddo’s veroorzaken komt vaak in golven van intensiteit. De trip kan tot zes uur aanhouden maar de golven nemen geleidelijk in intensiteit en frequentie af.

Magicbox paddo growkits van Sirius kosten 39,95 euro en zijn online te bestellen op Sirius.nl Er zijn drie verschillende soorten magische paddo’s, de Palenque, Equadorian en Super Gold.

WAARSCHUWING
Je moet paddo’s niet gebruiken wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. Wanneer je last hebt van een depressie of een aanleg hebt voor psychoses kun je paddo’s ook beter niet gebruiken. Uiteraard zijn paddo’s niet voor jongeren onder de 18 en moet je niet deelnemen aan het verkeer tijdens een paddotrip. Combineer paddo’s niet met andere stimulerende middelen of alcohol.

[Openingsfoto: anitram, Shutterstock]
(advertentie)