(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Brownies zijn er zo’n beetje voor uitgevonden om opgegeten te worden door cannabisliefhebbers. Laat staan (niet dus) als ze gepimpt worden met THC. Om de introductie van een nieuw cannabisproduct extra aandacht te geven, besloten ze bij de edibles fabriek van MariMed om de grootste weed brownie op aarde ooit te bakken. En dat THC-monster te presenteren op 8 december, ofwel National Brownie Day in de VS. Nee, echt waar.

Pimpen die modderfokker van een brownie!

Edibles die geïnfuseerd worden met ijzersterke THC-wietolie. Het kan, mag en gebeurt massaal op legale cannabismarkten zoals die van Canada en tientallen Amerikaanse staten. In eentje daarvan, Massachusetts, ging het dak er vanaf deze woensdag gehaktdag a.k.a. National Brownie Day bij edibles fabrikant MariMed.

In figuurlijke zin natuurlijk dat van dat dak, maar ook bijna letterlijk door de monsterlijke omvang van dit ding:

dat ter gelegenheid van het debuut van Bubby’s Baked – ‘a new line of THC-infused brownies’ – gebakken werd door zo te zien heel blij personeel van het bedrijf (stiekem gesnoept van de monsterbrownie wellicht en geef ze eens niet gelijk 😉

Meer cijfers over ’s werelds grootste chocolade THC-brownie

Hoe dan ook, deze psychoactieve kolos weegt dus 385 kilo schoon aan de bakplaat. Hij (zij/het/hun… wie zal het zeggen welk geslacht een brownie is, of zelf prefereert te zijn in dat doorgaans veel te korte leventje?) is aan alle vier de zijden 91,5 centimeter lang. Het monster stijgt – in zijn geheel gemeten – een fiere 38 centimeter omhoog!

Maar nevermind hoe de brownie eruitziet, wat zit erin? Nou, om te beginnen

20.000 milligram THC

of ‘full spectrum pure goodness‘, zoals de makers hun wietconcentraat zelf liefdevol omschrijven. Even om je een idee te geven van hoeveel dat is, twintigduizend milligram werkzame THC. De maximaal door de wet toegestane hoeveelheid THC die in een legale edible mag zitten bedraagt 100 mg. Doorgaans wordt een edible echter verkocht in de aanbevolen hoeveelheid van 10 milligram, dus reken uit je winst met deze monsterbrownie in Massachusetts.

Verder zit er heel veel bloem, boter, suiker en cacaopoeder in, kortom allemaal hartstikke gezonde dingen. Met 385 kilo knalde ze bij MariMed de vorige recordhouder uit de boeken, aangezien die ‘slechts’ 114 kilo woog. En NIET was verrijkt met THC wietolie, ha.

Of zoals de bakker van dienst de hele recordpoging samenvat:

“So we figured we’d blow it out of the water and then add the benefit of being infused”

* Oh ja; deze unieke brownie wordt volledig door het eigen personeel opgegeten, aangezien de maximum toegestane hoeveelheden THC per edible-portie hier ruimschoots zijn overschreden. Haha.

(advertentie)