(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een kas van 6000 vierkante meter in de buurt van Barcelona, genetica waar je u tegen zegt en een gespecialiseerde crew afkomstig uit alle uithoeken van de wereld: dit is de start van een nieuw cannabisproject dat wordt opgezet in Barcelona. Onze Manas is er nauw bij betrokken en vertelt erover: ‘de toekomst van medicinale wiet begint hier’.

Het project is groots, met pioniers die al 30 jaar bezig zijn met laboratoriumanalyses en kwaliteit controle systemen, DNA/genoom analisten, agricultuur-specialisten en cannabinoïden specialisten zoals ikzelf. Het echte strainhunten is begonnen en is er geen weg meer terug.

In de kweekkas wordt in sneltreinvaart een laboratorium met alle mogelijke onderzoeksapparatuur en methodieken (UHPLC/GC/MS/HPTLC/DNA sequencing/in vitro kweek faciliteit) uit de grond gestampt. Dit alles om ‘on the spot’ alles te kunnen monitoren, onderzoeken en in kaart te brengen. 120 Spaanse artsen zijn bereid om de geproduceerde cannabinoïden direct toe te passen bij patiënten die hier toestemming voor hebben gegeven, alles voor de wetenschap.

120 Spaanse artsen zijn bereid om de geproduceerde cannabinoïden direct toe te passen bij patiënten die hier toestemming voor hebben gegeven

De onderzoeken richten zich op alle facetten van de hennepfamilie. Onbekende factoren zijn de verschillende ratio’s van cannabinoïden en terpenen die een entourage-effect op elkaar hebben en de medicinale werking versterken. Onderzoek naar de genen en uitwerkingen van het ‘whole plant medicine’ als het ware. Genetica, niet alleen gericht op ratio’s van THC en de gehypete CBD, maar ook verhoudingen met andere cannabinoïden zoals THC-THCV (1:1), CBD-THC-THCV (1:1:1), THC-THCV-CBG (1:1:1), CBDV-CBD-THC (1:1:1). De vraag naar medicinale cannabis is steeds groter aan het worden, zowel naar hennep als voor cannabis voor recreatieve doeleinden. Simpelweg omdat deze niet of nauwelijks bijwerkingen hebben in vergelijking met de chemische medicijnen die de farmaceutische industrie verstrekt.

Het kan in Spanje

Het ontbreken van Europese onderzoeken, uitwerkingen en doseringen van cannabinoïden en terpenen op bepaalde ziektebeelden heeft ons aangezet tot het vormen van een team van experts die zich hiermee gaan bezighouden. Ze worden ondersteund door artsen die bereid zijn de deuren tot de wereld der zieken te openen en zelf als pioniers (de deuropener) van medicinale cannabisextracten voor Europa zullen functioneren. Zolang dit kan en mag in Spanje, zullen we dit in sneltreinvaart aanpakken en een doorbraak proberen te forceren.

20151018_115210

Laboratoriumruimte in de grote productiekas van 6000 vierkante meter in de buurt van Barcelona

Als je in Nederland om medische redenen cannabis aanvraagt word je van het kastje naar de muur gestuurd. Er wordt alles aan gedaan om je geen cannabis te verstrekken, tenzij je een vorm van kanker hebt, in een chemotraject zit, of een terminale patiënt bent. De rest van de patiënten kunnen het meestal wel vergeten of worden zo tegengewerkt dat ze het uiteindelijk maar opgeven. Misschien kunnen de Nederlandse politici voor de verandering eindelijk eens iets opsteken van de aanpak van de Spanjaarden.

Een veel gestelde vraag is: hoe komt het nou dat Nederland zijn koplopers-positie verliest als het gaat om cannabis? Een betere vraag is: hoe komt het dat de rest van de wereld zijn ogen opent en inziet dat cannabinoïden daadwerkelijk effect hebben op een groot spectrum van ziektebeelden? Spanje en met name de Catalaanse politici laten zich niet de les lezen en staan als 1 front tegen de individualisering (verdeel en heers strategie), symptoombestrijding, intolerante samenleving, beperken van vrijheden en (door de VS) opgelegde koers die de EU met zich meebrengt.

De rol van Spanje is niet het braafste jongetje uit de klas zijn, of de publieke opinie proberen te beïnvloeden via landelijke media zoals onze ministers dat doen door te zeggen dat ze mensen kennen die aan het gebruik van cannabis zijn overleden, daar zijn ze iets te slim voor. Eerst bewijzen leveren van de werking van cannabinoïden en dan politiek uitrollen zodat de pharmaceutische industrie en de industriële geldwolven op hun plek gewezen worden met hun zogenaamde symptoombestrijding waar veel geld aan wordt verdiend.

Premies voor de gezondheidszorg die de pan uit rijzen voor de normale mens, worden verdeeld als bonus onder de zogenaamde bazen. Apotheken en artsen die bepaalde medicijnen uit moeten schrijven om een bonus binnen te harken, dit allemaal mogelijk gemaakt en in stand gehouden door de farmaceutische industrie die hier wereldwijd miljarden aan verdient. De war on phyto-drugs (plantaardige roesmiddelen) blijft ondergronds door sluimeren, indoctrinatie door de jaren heen heeft onmiskenbare sporen van vooroordelen achtergelaten die niet makkelijk uit te wissen zijn. Zolang de war on drugs en symptoombestrijding een levenswijze is en blijft, zal men achter de feiten aan blijven rennen!

In deel 3 meer hierover, wordt dus vervolgd.

(advertentie)