(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Twee opmerkelijke wietkwekerijen zijn opgerold in de provincie Gelderland. Bij de eerste is er sprake van een op voorhand niet zo handige straatnaam en in het tweede geval zat de wietplantage waanzinnig goed verstopt in huis, zodat hij alleen via een verachtelijke tip ontdekt kon worden!

Verkeerd adres

Eerst maar eens de ietwat flauwe woordgrap, dan hebben we die tenminste gehad nog voor de lunch. In Nijmegen besloot een natuurliefhebber zijn weekend niet erg gelukkig, want hij werd gearresteerd door de politie. En hier speelt verraad van een medeburger ons parten, omdat de popo alleen bij hem langs kwam omdat ze een tip hadden gekregen. Waar moet dat toch heen met ons volk, dat we zulke klikspanen zijn?

Goed, inderdaad bleek de jongeman van 22 jaar er een groene hobby op na te houden: 51 wietplantjes stonden er in zijn woning plus de apparatuur om ze lekker groot en rijp te maken. En een gejatte scooter, maar dat is minder relevant op deze site. Lullig is ook wel de naam van de straat in Nijmegen waar deze wietkwekerij is ontmanteld en vernietigd: de Kwekerijweg.

popo

Onder het keukenkastje

Van een heel ander kaliber is de tweede wietkwekerij in Gelderland die sinds maandag tot het verleden behoort. Die mag gerust tot 1 van de meer spectaculair verstopte plantages gerekend worden, wat ook al blijkt uit het feit dat de politie vier dagen ervoor ook al in het pand aan de Rozendaalsestraat in Arnhem was geweest op zoek naar wiet maar toen niks had weten te vinden!

Welnu, dat kwam omdat de ingang naar de wietkwekerij bijzonder vernuftig verstopt zat, en wel onder  de bodem van een keukenkastje! Van daaruit kwam je in de kweekruimte, waar je gewon rechtop koon staan. Hadden de blauwhemden dus nooit gevonden als er niet iemand de boel verraden had. Gelukkig was hier de wiet al geoogst – de politie stelt dat er 120 planten in stonden – dus die wordt in ieder geval ergens opgerookt. Opmerkelijk is verder dat de bewoonster wel is verhoord maar niet is aangehouden…

Nou ja, een pluim voor het verstoppen hoor ondanks alles. Wijkagent Eric Hortensius was erbij en plaatste bovenstaande foto op zijn Twitter.

[de openingsfoto is van Iriana Shiyan/Shutterstock]
(advertentie)