(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wij schrijven hier op CNNBS al zeven jaar en negen maanden dagelijks over de wonderlijke wereld van wiet, maar zelfs dan kun je nog verrast worden. Wat heet; deze oorzaak van het oprollen van een klein aantal wietplanten in de Amerikaanse staat Utah – waar je er nul mag hebben – hadden we nog nooit gehoord. Noch hadden we het ooit zelf kunnen verzinnen, ongeacht hoe stoned we ook zouden zijn!

In Utah is het nog slecht kersen eten

Er zijn nog steeds staten in de VS waar de autoriteiten helemaal op tilt slaan wanneer ze op een wietplant stuiten. Neem Utah, een bergstaat in het westen van het land die vooral bekend is bij de rest van de wereld omdat de mormonen er nogal talrijk zijn en hun hoofdkerk in Salt Lake City hebben gebouwd. Nou ja, wij Nederlanders zullen het wellicht ook kennen van de schaatswedstrijden op de razendsnelle hooglandbaan daar.

Van wiet moeten de mormonen, die uiteraard een dikke vinger in de politiek hebben in Utah al dan niet via hun machtige kerk, weinig hebben. Recreatieve cannabis is er sowieso verboden, medicinale wiet werd er in 2018 enigszins gelegaliseerd, maar zelf als patiënt wietplanten verbouwen is er niet bij. Voor het bezit van een beetje wiet kan je al zomaar 6 maanden gevangenisstraf krijgen en als je gepakt wordt met tussen de 453 gram en 45,3 kilo kan dat zomaar oplopen tot maximaal 5 jaar cel.

Knibbel knabbel knuisje

Kortom, uitkijken met plantjes daar in Utah. Dat heeft de arme wietteler waar dit artikel over gaat vast ook wel gedaan, alleen is ontsnappen aan een bizar noodlot slechts weinigen gegeven. Watskeburt daar in Carbon County op 5 september jongstleden?

Geloof het of niet maar het begint allemaal met een klein babyvarkentje ofwel een biggetje. Dat besloot dat een toekomst als karbonaadje toch niet je van het is, en de slimme rakker speerde ervandoor. Uiteraard is een ontsnapt varkentje reden voor de politie om in actie te komen, samen met personeel van de Carbon County Animal Control in dit geval. Het mag wat kosten zo’n karbonaadje nietwaar?

Hoe de biggenjacht leidt tot een wietvangst

Tijdens hun extreem spannende achtervolging van het rennende biggetje tussen de huizen in Carbon, spotten de agenten zomaar ineens ‘meerdere wietplanten’. De sheriff, ook niet van gisteren, regelde in no time een huiszoekingsbevel via het Seventh District Court. de echte jacht kon beginnen!

Daarvoor werd een heel ander dier erbij gehaald, getuige de foto die de sheriff op Facebook plaatste bij zijn verslag van deze belangrijke zaak:

Tja, zo leidt een ontsnapt varkentje dus via een snuffelhond naar de vangst van pak ‘m beet vijf of zes nogal schrale wietplanten. Ongehoord toch zo’n pech?

[openingsbeeld: Lukas Divacky/Shutterstock]
(advertenties)