(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Maak kennis met Darrell Mathis, tot voor kort politieagent in Newton County in de staat Georgia. Daar in het zuiden van de U.S.A. zijn ze nog niet echt bezig met legaliseren van cannabis, dus wat deze deputy sherrif  flikte kan hem levenslang opleveren…

Een schandaal waar de politie in Newton County zich deze week openlijk voor verontschuldigde, met het schaamrood tot ver over de kaken. Een van hun agenten, de 40-jarige Darrel Mathis dus die al vijf jaar cop is, blijkt wiet te hebben verkocht. En niet zo’n beetje ook!

officer-potDealen met uniform aan

Op 19 september van het vorig jaar werd Darrel gearresteerd wegens drugshandel. Uit de aanklacht tegen hem blijkt dat hij in augustus probeerde een pound marihuana (ongeveer een halve kilo) te verkopen, terwijl hij in een politieauto zat, zijn uniform en zijn wapen droeg en ook nog openlijk erbij vertelde dat de koper “niet bang hoefde te zijn want Darrel zat dan wel bij de politie, maar stond aan de kant van de koper”. Hij ging ook gretig in op de mogelijkheid om cannabis en cocaïne te transporteren naar Alabama of North-Carolina voor de koper.

Hondsbrutaal dus, maar wat Darrel de dealende cop niet wist, was dat hij probeerde wiet te verkopen aan… een undercover FBI-agent!

5 jaar tot levenslang de cel in

Uit het onderzoek dat volgde bleek dat de politieagent er een gewoonte van maakte om wiet te dealen vanuit zijn dienstauto, want hij biechtte op dat ie 4,5 tot 8 kilo (!) marihuana per week verkocht. In zijn appartement zag een getuige ook een flinke hoeveelheid cannabis, niet eens goed verstopt of zo. Deze ‘bron’ tipte vervolgens de FBI, die Darrel uiteindelijk dus op heterdaad in zijn politieauto kon arresteren. Dit geintje kan de dealende agent zwaar komen te staan, omdat in de aanklacht wordt gesteld dat hij ‘drugs dealde terwijl hij een vuurwapen droeg’. Dat is een verzwarende factor in de staat Georgia bij een toch al verboden handeling, dus de politieagent (inmiddels uiteraard ex-politieman) kan maximaal 5 jaar gevangenisstraf krijgen voor het handelen in wiet en tot levenslang voor het dragen van zijn vuurwapen terwijl hij dealde…

(advertentie)